26 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα

Έκρηξη αερίου σε Κινεζικό ανθρακωρυχείο στοίχισε τη ζωή 26 εργαζομένων στην κεντρική επαρχία Χενάν, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ σήμερα Τετάρτη σε ένα ακόμα δυστύχημα που προστίθεται στον τραγικό κατάλογο των καταστροφών στα ορυχεία στη χώρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Τρίτη, στις 19:40 τοπική ώρα, ενώ εργάζονταν στις στοές του ανθρακωρυχείου 46 άνθρωποι, ανέφερε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, σημειώνοντας πως οι 20 εξ αυτών διασώθηκαν.
Τα ορυχεία της Κίνας έχουν το χειρότερο ιστορικό εργασιακής ασφάλειας στον κόσμο, λόγω της ανεπαρκούς τήρησης των μέτρων για την προστασία των εργαζομένων--ή της πλήρους αγνόησής τους--και της εντατικοποιημένης παραγωγής για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της ραγδαία αναπτυσσόμενης κινεζικής οικονομίας. 2.631 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στα δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία τη χώρα μόνο το 2009, κατά τον επίσημο απολογισμό.
Ωστόσο ανεξάρτητες πηγές λένε ότι ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ υποτιμημένος, καθώς πολλά ορυχεία δεν αποκαλύπτουν ότι σημειώνονται δυστυχήματα σε αυτά για να αποφύγουν το κλείσιμό τους από τις αρχές, ενώ τέτοια συμβάντα δεν αποκαλύπτουν φυσικά ούτε τα παράνομα ορυχεία.
Στα τέλη Οκτωβρίου πλημμύρα σε άλλο ανθρακωρυχείο, στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουιζιού, στοίχισε τη ζωή 12 εργαζομένων.Η διάσωση, νωρίτερα εφέτος, 33 εργαζομένων σε ορυχείο στη Χιλή--οι οποίοι βρίσκονταν παγιδευμένοι δύο μήνες στις στοές του--προκάλεσε έντονες επικρίσεις προς τις αρχές στην Κίνα για την έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...