ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ


Το να προσποιείσαι πονοκέφαλο -για να αποφύγεις το σεξ-, ύπνο-για να αποφύγεις το σεξ-, οργασμό- για να αποφύγεις το στίγμα της ανέραστης- ή αυτάρκεια- για να αποφύγεις το στίγμα της γεροντοκόρης- ίσως να ναι και μέσα στα πλαίσια που η γυναικεία ψυχολογία δικαιολογεί. Αλλά μέχρι που φτάνουν τα «αθώα» ψέματα που λες; Και κυρίως τι γίνεται όταν αποδέκτης τους είναι ο εαυτός σου;

Αν παρατηρήσεις στις γυναικοπαρέες, το που ξεκινάει η ανάλυση και αρχίζει η μυθοπλασία, είναι δυσδιάκριτο. Βοηθάνε κι οι φίλες κι έτσι τα ευφάνταστα σενάρια, καταλήγουν να δικαιολογούν οτιδήποτε, φτάνει να ανακουφίσουν και να χαιδέψουν τα αυτιά. Κι έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι: εσύ που εξωράισες το φτύσιμο, αυτός που αν ξαναασχοληθεί μαζί σου θα του ξανακάτσεις, κι οι φίλες σου που τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν αξίωμα γκουρού και να σε συμβουλέψουν.
Κι οι συζητήσεις συνεχίζονται, και τα σενάρια φουντώνουν κι άκρη βέβαια δε βγαίνει, γιατί λείπουν τα σωστά δεδομένα. Αν δε λες την αλήθεια στον εαυτό σου, και τους άλλους, δεν αναγνωρίζεις το πρόβλημα, κι άρα αποκλείεται να το λύσεις. Θέλει θάρρος και τόλμη η αυτογνωσία, αλλά τουλάχιστον αποφεύγεις να γίνεις μια γραφική-θλιβερή που αλλοτριώνει την αλήθεια, προκειμένου να βολευτεί στις ψευδαισθήσεις της (και τη γάτα της... γιατί από άντρα δεν θα δεις έτσι προκοπή).
Αυτό δεν θα σου πω εγώ πως θα το κάνεις, γιατί η αυτογνωσία είναι σαν την αυτοχειρία, την αυτοπεποίθηση, την αυτοικανοποίηση, την αυτοδυναμία κτλ. Θέλει δική σου απόφαση και δράση. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου υπενθυμίσω τα πιο συνηθισμένα ψέματα που λες στον εαυτό σου και τις φίλες σου:
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Γιατί δεν παίρνει (τηλέφωνο);
Θα σου πω με βεβαιότητα πως δεν έγραψε λάθος το νούμερο, δεν έπεσε το κινητό του στη σαλαμούρα, δεν τέλειωσε η μπαταρία του, δεν έχει μαραθώνιο μίτιγκ, δεν είναι στο νοσοκομείο με αμνησία, δεν του επιτέθηκαν Χρυσαυγίτες και του σβησαν –ειδικά-το κινητό σου, ούτε χάκερ που άλλαξαν το όνομά σου, δεν σε φοβάται, δεν απειλείται ο ανδρισμός του, δεν ισχύει πως δεν είναι του τηλεφώνου.
Α! Κι επίσης δεν πέθανε.
Θα σου πω μια μεγάλη-αυτονόητη αλήθεια: αν σε γουστάρει, θα βρει χρόνο και θα σου τηλεφωνήσει, θα στείλει μήνυμα, θα κάνει το παν να σε ακούσει και βέβαια να σε ξαναδεί.

Γιατί δεν μου την πέφτει;
Το σίγουρο είναι πως για να μη στην πέφτει, ενώ συντρέχουν οι συνθήκες, δηλαδή έχετε συναντηθεί, δεν είναι επειδή περιμένει να του την πέσεις εσύ. Ούτε πρόκειται για ντροπαλό, σκιαγμένο από την επιτυχία σου, ή ευνούχο. Αν ενώ είστε μαζί, εσύ, ρουφάς κοιλιά και κακαρίζεις χωρίς λόγο, κάνεις ματάκια και μαλλιά κι εκείνος αρκείται στα δαχτυλίδια με τον καπνό, μάλλον δε σε γουστάρει. Γι αυτό και δε στην πέφτει. Τώρα αν έχει γκόμενα, γκόμενο ή άλλο γούστο, δεν μας απασχολεί. Και δε θα πρεπε να απασχολεί κι εσένα. Μείνε στο αποτέλεσμα...
Τι σημαίνει, «Δεν είμαι σε φάση να κάνω σχέση»
Την αλήθεια λέει, αλλά όχι όλη. Αυτό που παραλείπει-κι αυτό που σε μπερδεύει- είναι ότι δεν είναι σε φάση να κάνει σχέση μαζί σου. Και μένεις εσύ, με τις άλλες, τις ταγμένες στη δικαιολογία φίλες σου, να λέτε, ότι στο πε για να σε τσιτώσει-λες και δεν είσαι αρκετά τσιτωμένη από μόνη σου- ή για να τον διεκδικήσεις-λες και δεν το κάνεις οικειοθελώς, ή για να το παίξει μυστηριώδης-λες και αν ήταν αλέγρος θα τον έφτυνες... Μετά από τέτοια δήλωση, το πολύ που μπορεί να περιμένεις, είναι κανα οne night stand. Κι όταν λέμε one, δεν εννοούμε σχέση... Σύμφωνοι;
Τι σημαίνει: «Θέλω να μείνω μόνος μου»
Όλα τα άλλα εκτός από αυτό. Δηλαδή σημαίνει, ότι θέλει να γυρνοβολάει από δω κι από κει, να πηγαίνει με όποια του κάτσει, να κοκκαλιάζει με τους φίλους του, να ξενυχτάει, να γλεντάει... Τα πάντα εκτός από την κυριολεξία.
Αυτό που όμως εννοεί- το δίχως άλλο- είναι ότι θέλει να τον αφήσεις εσύ μόνο του. Εσύ...(δις)
Τι σημαίνει: «Θέλω χρόνο για τον εαυτό μου»
Δε σημαίνει ότι θα γραφτεί στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, ότι είναι σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης, ότι θα ασχοληθεί με την κηπουρική, την ξυλογλυπτική ή τη σκοποβολή. Δε σημαίνει καν, ότι θα αρχίσει κικ μπόξιγκ κι εσύ τον ενοχλείς στην προπόνησή του.
Θα το πω όσο πιο κομψά γίνεται: αυτό που θέλει να σου πει, είναι ότι σταμάτησε να γουστάρει, ότι του τα κανες τσουρέκια κι ότι θέλει να ξεσκάσει.
Τι σημαίνει: «Είμαι σε μια σχέση, αλλά δεν περνάμε καλά»
Σίγουρα δε σημαίνει ότι είναι σε μια σχέση και δεν περνάει καλά, και τώρα που γνώρισε εσένα θα παρατήσει την άλλη για τα μάτια σου. Ούτε ότι η άλλη είναι σκύλα, του ψήνει το ψάρι στα χείλη, κι αυτός ο δόλιος την υπομένει, επειδή είναι ψυχοπονιάρης και καλοκάγαθος (αχ μωρέ τον γλυκούληηηη!).
Σημαίνει απλά, ότι θέλει να σε πηδήξει. Και να μην έχει και τύψεις που θα εξαφανιστεί. Μόνο αυτό. Τελεία...
Τι σημαίνει: «Τα λέμε» όταν η δήλωση δεν ακολουθείται από καμιά κίνηση από μέρους του να τα πείτε, μέσα στις επόμενες τρεις μέρες.
Δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Είναι μια φράση χωρίς καμιά ουσία, συνώνυμη με το «Δε βαριέσαι».
Είναι μια φράση κλειδί που δείχνει ότι θέλει να απαγκιστρωθεί, δηλαδή να καταγγείλει τη «σύμβασή» σας, χωρίς καμιά υποχρέωση.
Αυτή η φράση, έχει εφευρεθεί, απλά για να κάνεις ίντριγκες με τις φίλες σου και στο τέλος να καταλήγετε ότι πρέπει να πάρεις εσύ τηλέφωνο, να τον παίρνεις, εκείνος να μη το σηκώνει, να ξαναπαίρνεις, να στέλνεις μηνύματα, αναπάντητα και στο τέλος να καταλήγετε στο επιμύθιο ότι είναι «μαλάκας»...

Αυτά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να μην κοροιδευόμαστε. Κυρίως να μην κοροιδεύεις εσύ ΕΣΕΝΑ..
ΠΗΓΗ:http://www.marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...