"Συμβασιούχοι στην ΕΡΤ - η αγωνία - το γιατί - και η επόμενη μέρα"


"Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσπάσουν έστω κάποια απάντηση σχετικά με το μέλλον τους οι Συμβασιούχοι της ΕΡΤ προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή σεβόμενοι πάνω από όλα την περιουσία του Έλληνα πολίτη.

Ναι δεν επετράπη η παρουσίαση των δελτίων από τα κανάλια της ΕΡΤ όμως δεν έκλεισαν κανέναν δρόμο σεβόμενοι ότι...

όσοι διασχίζουν την Μεσογείων και τις παρόδους της για να πάνε στις δουλειές τους δεν έχουν καμία ευθύνη αλλά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρηθούν γιατί 1047 συνάνθρωποι τους χάνουν από σήμερα την δουλειά τους και βγαίνουν στην μη καταγεγραμμένη ανεργία.

Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις αλλά και συζητήσεις μεταξύ συμβασιούχων - μονίμων - διοίκησης και σωματείων της ΕΡΤ η απάντηση που δόθηκε από την εταιρεία είναι η εξής:
Ανακοίνωση ΕΡΤ
«κατανοώντας την αγωνία των συμβασιούχων -οι περισσότεροι των οποίων είναι χαμηλόμισθοι και δεν δικαιούνται ταμείο ανεργίας-θα επιδιώξει στο πλαίσιο των διαδικασιών που ορίζουν οι νόμοι πολλές από τις θέσεις αυτές να καλυφθούν από εργαζόμενους που επί σειρά ετών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην εταιρία και σήμερα αποχωρούν.»

Γιατί όμως οι συμβασιούχοι έκαναν κατάληψη; και γιατί διαμαρτύρονται που χάνουν την δουλειά τους;

Ίσως εύλογο για όσους διαβάζουν τις γραμμές αυτές αλλά και τις ειδήσεις που έχουν μεταδοθεί από τα κανάλια και αρκετά site, να είναι το γιατί από την στιγμή που αυτές οι θέσεις εργασίας ήταν εκ των προτέρων γνωστό πως είναι ορισμένου χρόνου συμβάσεις έργου, διαμαρτύρονται που οι συμβάσεις τους πλέον έληξαν και δεν ανανεώνονται! Η απάντηση είναι προφανής για όσους θέλουν να την δούνε. Όχι το πρόβλημα δεν είναι απλά η μη ανανέωση μιας σύμβασης που έληξε ή που προφανώς μιας σύμβασης ορισμένου χρόνου για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που πλέον ολοκληρώθηκε.

Το πρόβλημα είναι η μη ανανέωση συμβάσεων που επι χρόνια ανανεώνονται μέχρι σήμερα καθώς οι περισσότεροι εκ των συμβασιούχων στο Κρατικό κανάλι της ΕΡΤ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε θέσεις όπως Τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό αλλά και δημοσιογράφοι που βγάζουν την δουλειά στα περισσότερα νευραλγικά σημεία της ΕΡΤ και για τον λόγο αυτό χρόνια τώρα οι συμβάσεις αυτών των ανθρώπων ανανεώνονται ξανά και ξανά. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι κοστίζουν και λιγότερο, γιατί ας μην γελιόμαστε οι συμβάσεις που δεν ανανεώνονται είναι αυτές που κοστίζουν λιγότερο και φέρνουν ψήφο.

Τι θα γίνει πλέον που έφυγαν οι συμβασιούχοι;

Μια πιθανότητα είναι η διοίκηση της ΕΡΤ να καταφέρει να κάνει πράξη τα όσα έχει υποσχεθεί και σήμερα αλλά και μέρες τώρα στους συμβασιούχους, ότι δηλαδή θα προσπαθήσει οι επόμενες συμβάσεις να είναι από ανθρώπους που έχουν παράσχει εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες τους στο κρατικό κανάλι και γνωρίζουν τα κατατόπια αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του χώρου. Ενώ η άλλη πιθανότητα είναι μια νέα γενιά από συμβασιούχους να δημιουργηθεί με χειρότερες συνθήκες και σε λίγα χρόνια να έχουμε και πάλι την ιστορία να επαναλαμβάνετε.

Μια ιστορία που θεωρητικά θα έληγε...με το Π.Δ. 164 το γνωστό και ως Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου... και όμως εδώ είμαστε πάλι."

http://www.istories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...