Κόκκινος για δυο χρόνια ο Μοντεστό


Παίκτης του Ολυμπιακού και τυπικά από την Πέμπτη και για τα επόμενα δυο χρόνια είναι ο Γάλλος αμυντικός, Φρανσουά Μοντεστό. Ο 32χρονος πρώην άσος της Μονακό, πέρασε το πρωί με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και...



...μετά μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Αλεξάνδρας, βάζοντας την υπογραφή σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Θα φοράει την φανέλα με το "6" στην πλάτη.
Κόκκινος για δυο χρόνια ο Μοντεστό

Το τέταρτο μετεγγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού είναι γεγονός. Η ομάδα του Πειραιά προχώρησε στην απόκτηση του Φρανσουά Μοντεστό για τα επόμενα δυο χρόνια, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ. Ο Γάλλος αμυντικός πέρασε το πρωί από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία βρέθηκε στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας, ώστε να βάλει την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο (θα παίρνει περίπου 550.000 ευρώ τον χρόνο), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα φοράει την φανέλα με το Νο6 στην πλάτη, το οποίο μέχρι πρότινος είχε ο Ιεροκλής Στολτίδης.

Ο 32χρονος άσος αποτελεί την τέταρτη κίνηση των ερυθρολεύκων αυτό το καλοκαίρι, μετά τους Μέγκιερι, Επστάιν και Μιραλάς, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες με στόχο φυσικά την ενδυνάμωση του ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Μοντεστό, που αγωνιζόταν με μεγάλη επιτυχία στη Μονακό και παλαιότερα στην Κάλιαρι, προορίζεται για αντικαταστάτης του Μίχαλ Ζεβλάκοφ, που συνεχίζει στην Τουρκία και την Ανκαραγκουτσού, με το θετικό ότι είναι και δυο χρόνια μικρότερος του Πολωνού και με παραστάσεις από το Καμπιονάτο και το Σαμπιονά.

Ο Μοντεστό μίλησε και με τον Έβαλντ Λίνεν, έχοντας μια πρώτη γνωριμία μαζί του και του είπε ότι ήδη ακολουθεί ένα πρόγραμμα που έχει και ότι προπονείται. Ο 57χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού, αφού πρώτα τον καλωσόρισε στην ομάδα, του απάντησε ότι καλό είναι να συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα και τον περιμένει την Κυριακή στο Μόναχο για να μπει στο πρόγραμμα των υπολοίπων και να ενταχθεί για τα καλά στην ερυθρόλευκη οικογένεια.

Ο Ολυμπιακός δεν "μάσησε" και από το μπάσιμο του Παναθηναϊκού το τελευταίο διήμερο, ώστε να τον κλέψει μέσα από τα χέρια του και θωράκισε την δική του προσπάθεια να τον φέρει στο λιμάνι. Αυτό ήταν και ένα μάθημα προς τον κ. Φρέιτας, ότι δεν πρόκειται να γίνει έρμαιο των δικών του διαθέσεων και ήταν μια προσωπική επιτυχία του ίδιου του Ευάγγελου Μαρινάκη. Ο 43χρονος εφοπλιστής ήταν αυτός που δεν έκανε πίσω, όταν ο παίκτης "κλωτσούσε" αρχικά για να πάρει παραπάνω χρήματα, ενώ τον "έψησε" για τα καλά στην Αθήνα την Τετάρτη, κάμπτοντας όλες του τις αντιστάσεις.

To who is who του Γάλλου

Ο Μοντεστό γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1978 στην πόλη Μπαστιά της Κορσικής, δίνοντας τον πρώτο του αγώνα με την φανέλα της ομώνυμης ομάδας το 1997 απέναντι στην πρώην ομάδα του, τη Μονακό. Έπειτα από δυο σεζόν και 16 αγώνες, πήρε μετεγγραφή για την Ιταλία και την Κάλιαρι. Στην Σαρδηνία έμεινε για τέσσερα χρόνια (150 αγώνες και 3 γκολ), ενώ τον Σεπτέμβριο του 2004 μετακόμισε στην Μόντενα. Έπεστρεψε ύστερα από λίγο καιρό στην Κάλιαρι και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς πήγε στο Πριγκιπάτο για λογαριασμό της Μονακό (148 αγώνες και 6 γκολ).

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ έχει ως εξής:

"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Φρανσουά Ζοζέφ Μοντεστό. Ο 32χρονος Γάλλος αμυντικός υπέγραψε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ το νέο του συμβόλαιο διετούς διάρκειας".

http://redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...