Αγωγή κατά του «Πρώτου Θέματος» από τη Dolphin Capital Investors



"Στη δικαιοσύνη εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» προσφεύγει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου AIM, Dolphin Capital Investors και προσωπικά ο ιδρυτής της κ. Μίλτος Καμπουρίδης.

Ήδη έχει εξουσιοδοτηθεί ο δικηγόρος κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος να υποβάλλει αγωγές κατά της εφημερίδας προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα της εταιρίας και των μετόχων της που θίχτηκαν από τη διασπορά ψευδών, κακόβουλων και συκοφαντικών ειδήσεων που περιέχονται σε άρθρο της εφημερίδας την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010...

Στο δημοσίευμα ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης εμφανίζεται και μάλιστα με πρωτοσέλιδους και πηχυαίους τίτλους να «παίρνει μισθό 18 εκ. ευρώ και να έχει φεσώσει τους επενδυτές του».

Ο ισχυρισμός ότι ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης παίρνει μισθό από την Εταιρεία είναι απόλυτα ψευδής. Η αλήθεια είναι ότι η προβλεπόμενη συμβατικά αμοιβή της Dolphin Capital Partners ως Εταιρίας Διαχείρισης Επενδύσεων (Investment Manager) είναι 17,7 εκ. Ευρώ, δηλαδή σύμφωνα με την διεθνή πρακτική 2% επί των συνολικών αντληθέντων κεφαλαίων της εταιρίας, τα οποία ανέρχονται έως σήμερα στα 884 εκ. Ευρώ. Το ποσό δεν είναι σε καμία περίπτωση «μισθός» του κ. Καμπουρίδη αλλά καλύπτει το κόστος διαχείρισης των δραστηριοτήτων της Dolphin σε έξη χώρες (Κύπρο, Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία, Παναμά και Δομινικανή Δημοκρατία), και τη συνεργασία με εκατοντάδες στελέχη, εργαζομένους και διεθνείς συνεργάτες παγκοσμίου κύρους για την προετοιμασία 13 μεγάλων οργανωμένων τουριστικών επενδύσεων και δεκάδων άλλων έργων μέσω της θυγατρικής Aristo Developers.

Ταυτόχρονα το δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς σε μεγάλους ιδιώτες Έλληνες επενδυτές, οι οποίοι εμφανίζονται ως δυσαρεστημένοι τον τελευταίο καιρό και ειδικά μετά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Mε βάση το μετοχολόγιο της εταιρίας το 97,88% των μετοχών της Dolphin Capital Investors είναι σε χέρια θεσμικών επενδυτών εκτός Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένου του κ. Μίλτου Καμπουρίδη και των συνεργατών του), με τους οποίους διατηρούνται άριστες σχέσεις. Δεν υπάρχει κανένας μεγάλος ιδιώτης Έλληνας επενδυτής εγγεγραμμένος στο μετοχολόγιο της εταιρίας, χωρίς όμως να αποκλείεται ότι μπορεί κάποιος ιδιώτης επενδυτής να αγόρασε μετοχές στην εταιρία σε ανύποπτο χρόνο μέσω private banking τραπεζών (ελβετικών κυρίως) οι οποίες, όμως, και πάλι αντιστοιχούν σε συγκεντρωτικό ποσοστό μικρότερο του 1%.

Επιπλέον η κακοπιστία των ισχυρισμών αποδεικνύεται από την ίδια την τιμή της μετοχής της Dolphin Capital Investors που έχει, σχεδόν, διπλασιαστεί από το κατώτατο σημείο της (28.75 πέννες το Μάρτιο του 09 – 52.50 πέννες σήμερα) ενώ έχει σημειώσει αύξηση 2% από την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της εταιρίας για το 2009 την περασμένη εβδομάδα.

Παρά την αντίξοη συγκυρία για τις επενδύσεις ακινήτων παγκοσμίως, τα συσσωρευμένα κέρδη της εταιρίας από το 2005 μέχρι και σήμερα ανέρχονται στα 345 εκ Ευρώ ενώ οι λογιστικές ζημίες για το 2009 στις οποίες αναφέρεται το άρθρο οφείλονται κατά βάση σε, αναμενόμενη λόγω της αρνητικής κατάστασης της αγοράς ακινήτων, μείωση των αποτιμήσεων του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρίας.

Τέλος το δημοσίευμα επιμένει να αγνοεί ότι η Dolphin επενδύει σε έξη χώρες σημειώνοντας σημαντική πρόοδο στα έργα της μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια από τότε που ξεκίνησε τις αγορές γης, χρονικό διάστημα πολύ σύντομο σε σχέση με αυτό που συνήθως απαιτείται για τέτοιου είδους έργα. Επιχειρεί έτσι να υποβαθμίσει το γεγονός ότι τα τέσσερα κυριότερα έργα του ομίλου, το Porto Heli Collection (Πελοπόννησος), το Venus Rock Golf Resort (Κύπρος), το Playa Grande Club & Reserve (Δομινικανή Δημοκρατία) και το Pearl Island Resort (Παναμάς) προχωρούν με ταχείς ρυθμούς αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες αδειοδοτικές διαδικασίες για την υλοποίηση των πρώτων φάσεων τους και έχουν ήδη εισέλθει στην κατασκευαστική φάση. Συγκεκριμένα, ως προς το Πόρτο Χέλι το οποίο αναφέρεται στο δημοσίευμα η κατασκευάστρια Δομοτεχνική Α.Ε. έχει ήδη εγκατασταθεί και τα έργα έχουν ξεκινήσει. Η δε Aristo Developers στα 2,5 χρόνια που ανήκει στον όμιλο της Dolphin, έχει σημειώσει στην Κύπρο πωλήσεις περισσοτέρων των 800 ακινήτων με τζίρο 240 εκ ευρώ ενώ έχει χτίσει και παραδώσει στους πελάτες της 1.118 κατοικίες. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...