Σε στενό κλοιό ο Μπάντοβιτς

Από Δημήτρης Τομαράς |
Σε στενό κλοιό ο Μπάντοβιτς
Το ζήτημα που ανέκυψε με τον Χεσούς Ντάτολο έδειξε πως ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς συνεχίζει να έχει πρόβλημα με τ' αποδυτήρια της ομάδας. Ας μην ξεχνάμε πως επί των ημερών του έπαιξαν... μπουνιές οι Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο και υπήρξε ένταση εν μέσω της προπόνησης με τον Λούα Λούα. Σίγουρα μέσα σε μία ομάδα θα υπάρξουν και εντάσεις και διάφορα επεισόδια, όμως όταν μία κατάσταση δείχνει να μην βελτιώνεται αυτό δημιουργεί πρόβλημα.

Η ΠΑΕ επισήμως στηρίζει τον Μπάντοβιτς, όμως εάν και εφόσον υπάρξει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα δεν αποκλείεται ν' άρει αυτή την εμπιστοσύνη. Άλλωστε οι προπονητές ήταν πάντα αναλώσιμοι στο λιμάνι και ανέκαθεν κρίνονταν από τα αποτελέσματα και τους τίτλους. Ανεπίσημα πάντως ακούγονται και μουρμούρες και γκρίνιες τόσο για το μπέρδεμα με τις αλλαγές, όσο και για τα νεύρα παικτών μες στο παιχνίδι, όπως οι Ντάτολο, Στολτίδης και Μέλμπεργκ.

Θα μιλήσει με Ντάτολο
Ο ίδιος ο Μπάντοβιτς περιμένει τον Χεσούς Ντάτολο πίσω στην Ελλάδα για να μιλήσει μαζί του. Η πλευρά του Αργεντινού εξακολουθεί να... βράζει κατά του Σέρβου τεχνικού γιατί δεν τον έκανε αλλαγή με συνέπεια να του βγει τραυματισμός και να χάσει το φιλικό της Εθνικής ομάδας της χώρας του αλλά και να λείψει για σημαντικό χρονικό διάστημα από τα γήπεδα. Ο Ντάτολο έχει πέσει πολύ ψυχολογικά απ' αυτήν την εξέλιξη και ο Μπάντοβιτς θέλει να έχει ένα τετ-α-τετ μαζί του για να κλείσουν οι... πληγές που ανέκυψαν από αυτό το θέμα.

Στο... μικροσκόπιο του κόσμου ο Μπάντοβιτς
Στο Καραϊσκάκη φέτος έχουν ακουστεί ένα σωρό αποδοκιμασίες για προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πρώτα ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια, μετά ο Ζίκο και τώρα ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που νιώθει αρκετά μεγάλη πίεση αυτές τις μέρες.

Το... κακό για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ξεκίνησε από το... μπέρδεμα που έγινε στην αλλαγή του Μήτρογλου με τον Ζαιρϊ. Βλέποντας ο κόσμος τον αριθμό 9 να υψώνεται από τον 4ο διαιτητή άρχισε ν'... αγριεύει αλλά ηρέμησε μόλις είδε την διόρθωση με τον Μαροκινό να βγαίνει εκτός του γηπέδου. Ακόμη και έτσι ο Ζαϊρί έπρεπε να είχε βγει πιο νωρίς, καθότι περισσότερο κακό έκανε η παρουσία του παρά καλό.

Η είσοδος του Πάντου αντί του Λούα Λούα αν και ενόχλησε τον κόσμο έγινε προς το τέλος του αγώνα και με τον Κογκολέζο να έχει πρόβλημα ενώ αρκετοί δυσφόρησαν για το γεγονός πως ο Γ. Παπαδόπουλος μπήκε τόσο αργά μες στο γήπεδο αλλά και ότι δεν έγινε αλλαγή ο Ντάτολο ενώ είχε χτυπήσει. Το αποτέλεσμα ήταν ν' ακουστούν αρκετές αποδοκιμασίες προς τον πάγκο αλλά και να ξαναφωνάξουν οι οπαδοί τ' όνομα του Ισπανού τεχνικού, Ερνέστο Βαλβέρδε και μάλιστα πάνω από μία φορά.

Σκασμένοι οι Στολτίδης, Λεντέσμα αλλά δεν έβγαιναν λόγω εμπειρίας
Ο Σέρβος τεχνικός πόνταρε πάνω στην εμπειρία των Στολτίδη, Λεντέσμα. Αν και ήταν... σκασμένοι και δεν μπορούσαν ν' αποδώσουν τ' αναμενόμενα εκείνος τους κρατούσε μες στο παιχνίδι. Στο μεταξύ όμως το κέντρο είχε εμφανές πρόβλημα, το οποίο μπορεί να μην πλήρωσε τώρα ο Ολυμπιακός όμως θα μπορούσε να του είχε στοιχίσει...

Γενικά ο Μπάντοβιτς θα έπρεπε να είχε χειριστεί διαφορετικά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει ελαφρυντικά, καθότι και τον Τοροσίδη έχασε απρόσμενα πριν το ματς αλλά και προβλήματα τραυματισμών του βγήκαν μες στον αγώνα.

Δέχεται μεγάλη πίεση και το ξέρει
Ο Μπάντοβιτς αυτήν την περίοδο δέχεται μεγάλη πίεση και το γνωρίζει. Πρέπει και να παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά και να παίρνει αποτελέσματα, όσο δύσκολο και αν είχε αυτό για έναν Ολυμπιακό που και τρεξίματα δεν έχει και που δεν έχει και πολλούς παίκτες που να μπορούν να βγάλουν πολύ καλά ένα 90λεπτο αλλά και που έχει... χτυπηθεί από λανθασμένες επιλογές τεχνικών και τραυματισμούς.

Ο ίδιος αναγνωρίζει τις ευθύνες που του αναλογούν και προσπαθεί και ν' ανεβάσει το ηθικό των παικτών του Ολυμπιακού αλλά και να τους κάνει ν' αποδώσουν πολύ καλύτερα στην συνέχεια...

Όλα δείχνουν πως θα κριθούν στο ντέρμπι
Ακόμη και μ' αυτό το προβληματικό πρόσωπο όμως ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κερδίζει. Ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ατρομήτου με σκορ 2-0 και τώρα κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι. Παραμένει στο... κόλπο του τίτλου και αυτό του δίνει δύναμη για τα επόμενα ματς. Όπως φαίνεται όλα θα κριθούν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σχετικά με το πρωτάθλημα. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως παραμένει ζωντανός στην διεκδίκηση του εγχώριου τίτλου.

Στο λιμάνι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Είναι διατεθειμένοι να παλέψουν σκληρά μέχρι τέλους για να στεφθούν και φέτος πρωταθλητές Ελλάδας. Τι μένει μέχρι το τέλος:

25η αγωνιστική: Ηρακλής-Ολυμπιακός
26η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
27η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
28η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Ξάνθη
29η αγωνιστική: Πανθρακικός-Ολυμπιακός
30ή αγωνιστική: Ολυμπιακός-Άρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...