Τρίτωσαν τα «δώρα» στον Παναθηναϊκό


Γιώργος Αρκουλής
Φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στον τίτλο (που τόσο περιμένουν ο εφοπλιστής Πατέρας και οι οπαδοί), χάρη στα συνεχή «δώρα» που τού γίνονται.

Πρώτα ο Ηρακλής (στο ματς με Ολυμπιακό), ακολούθως ο ΠΑΣ (με την απίστευτη ισοπαλία το Σάββατο στο Καραϊσκάκη), και τέλος ο σπουδαίος γκολτζής Κάμπορα, ο οποίος μείωσε στο ελάχιστο τις ελπίδες του ΠΑΟΚ.

Συνεπώς, αν οι «πράσινοι» βγάλουν θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, μπορούν να ετοιμάζουν θέση στην τροπαιοθήκη της Λέσχης τους, μια και τα περιθώρια (για ό,τιδήποτε άλλο) θα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Αλλά, ας δούμε τι προέκυψε στο γήπεδο Χαριλάου.

Αν εξαιρέσουμε τα δύο υπέροχα γκολ του Χαβιέ Κάμπορα σε βάρος του άτυχου Κώστα Χαλκιά, αλλά και την ατυχία του ίδιου παίκτη από το σημείο του πέναλτι, το ντέρμπι δεν ήταν ανάλογο της φήμης του.

Βασικοί υπεύθυνοι ήταν οι παίκτες του Σάντος, που είχαν κίνητρο τίτλου, αλλά δεν κατάφεραν να δείξουν ότι είναι τα αφεντικά του αγώνα.

Κρίμα που ο Πορτογάλος προπονητής Σάντος, έβγαλε από την ντουλάπα του το σκούρο μπλε κοστούμι, το παλτουδάκι και την γραβάτα, προφανώς για τις φωτογραφίες που ακολουθούσαν μετά τον αγώνα.

Σημειολογικά, στις φάσεις των γκολ (αλλά και του πέναλτι), οι εικόνες παρέπεμπαν σε παλιό αστείο που κολακεύει τους… κοντούς: «Αν δεις ψηλό να τρέχει, κάποιος κοντός τον κυνηγάει»!

Ο Κώστας Χαλκιάς κινήθηκε τρεις φορές προς την πορεία της μπάλας και απέτυχε. Τι άλλο; Ο Κάμπορα έχει την αίσθηση ου γκολ ακόμη και σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας. Είναι παίκτης – λαχείο για την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, όπως και μερικοί ακόμη χαφ, με χαρισματικότερους τους… κοντούς Κάλβο και Κόκε (και τον σοβαρό Τυνήσιο Ναφτί).

Βασικό όπλο, ωστόσο, των γηπεδούχων ήταν ο Αργεντινός προπονητής Κούπερ, ο οποίος δεν δέχεται νωχελικές κινήσεις ποδοσφαιριστή του, ακόμη και αργεί να αφήσει το τερέν (ένεκα αλλαγής), μολονότι η καθυστέρηση τον ευνοεί.

Ο Αρης, την κρίσιμη στιγμή έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, ώστε τώρα να πάρει την πρόκριση από την Καβάλα και να διεκδικήσει το Κύπελλο, σαράντα ακριβώς χρόνια μετά το τελευταίο του τρόπαιο. Όσο για τον ΠΑΟΚ, μάλλον δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει ουσιαστικές δυσκολίες.

Το ότι στα τελευταία λεπτά και με το σκορ 2-0 ο Σάντος αποφάσισε αλλαγές για να βελτιώσει την οργάνωση του παιγνιδιού, αποδείχτηκε άνοστο αστείο. Εκτός αν ο φουκαράς ο Γιώργος Φωτάκης δέχτηκε να μπει στον αγώνα στο 88ο λεπτό, για να μη χάσει το πριμ…

Δραματική εξέλιξη είχε το ντέρμπι σωτηρίας μεταξύ Λεβαδειακού και Ξάνθης, η ανατροπή ήρθε από τον τεμπέλη στο μαρκάρισμα, αλλά δεινό γκολτζή Γιώργο Μπάρκογλου, αφήνοντας παράπονα του Χρήστου Πανόπουλου (της Skoda) για την διαιτησία. Μπορεί να έχει δίκιο (ο μεγαλομέτοχος), αλλά άντε τώρα να ψάξει να το βρει…

Τέλος, με νίκες, τόσο η Λάρισα όσο και ο Πανιώνιος, δείχνουν να «ξεμπλοκάρουν» από βαθμολογική περιπέτεια. Καταπληκτικό ήταν το γκολ του πιτσιρικά Ρομέου της Λάρισας. Εκείνη η προσποίηση στον τερματοφύλακα του Εργοτέλη πριν σκοράρει ήταν «όλα τα λεφτά»!
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...