Με το φτωχό μου το μυαλό...λέω εγώ

Πριν από 12 χρόνια ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς, ύστερα από ήττα στην Ευρώπη, στην επιστροφή στην Ελλάδα είχε πλακώσει στις μπουνιές έναν υπάλληλο εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων επειδή με τα λόγια του τον είχε εκνευρίσει. Τη σκηνή είχε κινηματογραφήσει συνεργείο του Star, αλλά ο δημοσιογράφος που έκανε το μοντάζ έσβησε τη σκηνή από την κασέτα, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Σήμερα το πιθανότερο ήταν η σκηνή να είχε παίξει στο Ιnternet και τίποτα να μην είχε συμβεί.

Του Αντώνη Πανούτσου



Είναι φοβερό πόσο πολλά άτομα υπάρχουν που είναι έτοιμα να βγάλουν ένα γεγονός στο Ιnternet και το σκεφτόμουν μετά τη διάψευση της φράσης του Θανάση Γιαννακόπουλου για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Στην κλήρωση για τον τελικό Κυπέλλου του μπάσκετ ο Θανάσης κάτι είχε πει για τον Κόκκαλη που έμοιαζε με στήριξη και όταν τα λεγόμενά του προβλήθηκαν ο ίδιος έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε «το νόημα των όσων είπα είναι ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν σέβονται ούτε καν τον πρόεδρό τους, θα σεβαστούν εμάς; Ολα τα υπόλοιπα περί στήριξης κοκ ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αυτών που τα έγραψαν και τα αναπαρήγαγαν χρησιμοποιώντας επιλεκτικά αποσπάσματα ώστε να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις». Ελα όμως που υπάρχει και το καταραμένο youtube, στο οποίο ο Θανάσης εμφανίζεται να λέει άλλα.

Οταν είναι όρθιος και μιλάει με τον Αγγελόπουλο, του λέει «εγώ εκείνα που είχα στην καρδιά τα είπα. Είναι απαράδεκτη η στάση των φιλάθλων του Ολυμπιακού απέναντι στον Κόκκαλη». Μετά ο Θανάσης συνεχίζει ότι είναι φίλοι και φιλαράκια και όταν ο Αγγελόπουλος απαντάει ότι δεν είναι και φιλαράκια ο Θανάσης συνεχίζει με το «ξέρεις εσύ… Ασε, δεν θέλω να αποκαλύψω…». Και έτσι μένουμε και εμείς στο σκοτάδι πώς δημιουργήθηκε αυτή η beautiful friendship. Επίσης όταν κάθεται στο τραπέζι ο Θανάσης λέει για τον Κόκκαλη: «Από αίσθημα το λέω. Για έναν άνθρωπο που έδωσε τα πάντα, όσα δεν μπορούσε να δώσει κανένας, και να τον λοιδορούν, να τον βρίζουν. Αυτό είναι, αυτό είναι η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας». Για να έχει και κοινωνικό νόημα η ομιλία.

Πριν λοιπόν από το Ιnternet κανένας δεν θα έβγαζε άκρη για το τι είπε πραγματικά ο Θανάσης. Οι Ολυμπιακοί θα λέγανε ότι προσκύνησε το μεγαλείο του Κόκκαλη και οι Παναθηναϊκοί ότι επιτέθηκε στους οπαδούς του Ολυμπιακού για το πόσο τομάρια είναι. Δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε και πολύ, ακόμα και με το βίντεο μέτρησα μέχρι και 10 παραλλαγές στην ομιλία του Θανάση, με πιο συνηθισμένο κομμάτι να κόβεται το περί κοινωνίας κομμάτι της ομιλίας, μπας και του βγει το όνομα του Γιαννακόπουλου ότι είναι αντιεξουσιαστής και τα βράδια αμολιέται στα Εξάρχεια με την κουκούλα. Οι Γιαννακόπουλοι και ιδιαίτερα ο Θανάσης μπορεί να έβγαλαν λεφτά, αλλά σε συμπεριφορά και ντύσιμο παρέμειναν περήφανα τέκνα του Μεταξουργείου, όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Και εδώ να προσθέσω τη λεπτομέρεια ότι, όπως μου έλεγε ένας παλιός φίλος τους που μεγάλωσε μαζί τους προτού και αυτός μετοικήσει στο Κολωνάκι, επειδή από μικροί ήταν κοντοί και τα μανίκια τούς σκέπαζαν τα χέρια τούς φώναζαν «τα ταλαταράκια», μια λέξη που ό,τι κι αν σημαίνει εδώ και δεκαετίες πρέπει να έχει πέσει σε αχρησία. Κατά τα άλλα είναι εντυπωσιακό πώς επιτυχημένοι άνθρωποι τρέμουν να παραδεχτούν γνώμες που είπαν δημόσια. Αν δείτε το βίντεο με τον Θανάση, καταλαβαίνετε ότι το μόνο νόημα που έχει είναι το «εκεί που ήσουν ήμουνα και εκεί που είμαι θα 'ρθεις». Τώρα το γιατί πρέπει να πάρει τα λόγια του πίσω επειδή θα βρεθούν πεντακόσιοι τρελαμένοι να τα παρεξηγήσουν, φταίει η νοοτροπία που έχουμε και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, όπου η αρρώστια περνάει για αγάπη στην ομάδα.

Οσο για τον Ολυμπιακό, οι φανατικοί περισσότερο θα τους την έσπαγε που ο Θανάσης στήριξε τον Σωκράτη παρά τώρα που τα μπάλωσε. Οι Ολυμπιακοί δεν φοβούνται ούτε τις κουβέντες του Θανάση ούτε τα λόγια που λέγονται στα κοψίματα της βασιλόπιτας. Ενα πράγμα τρέμουν οι Ολυμπιακοί. Οτι θα αλλάξουν τα κόζια, θα στοιχειώσουν οι σφυρίχτρες και οι Παναθηναϊκοί θα τους κάνουν τα ίδια που τράβαγαν από αυτούς τα 13 τελευταία χρόνια. Ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα. Τα ίδια φτάνουν.

Για τον ΠΑΟΚ τα έγραφαν χθες και «ο Κάρπετ» και ο Ζαχαριάδης και ό,τι έγραψαν με βρίσκει σύμφωνο. Διαβάζεις τι γίνεται στον ΠΑΟΚ και αν αντί για κεφάλι έχεις κομοδίνο κάθεσαι και τα πιστεύεις. Οχι μόνο ότι όταν ο Ζήσης Βρύζας έλεγε ότι στον ΠΑΟΚ δεν μπορεί όποιος θέλει να φεύγει όποτε θέλει και να ξαναμπαίνει το έλεγε για τον άγνωστο ΠΑΟΚτσή, αλλά ότι ο Ζαγοράκης έδωσε εξηγήσεις για τους λόγους της αποχώρησής του από την ΠΑΕ. Οπου οι «εξηγήσεις» ήταν ότι έφυγε για «προσωπικά θέματα». Ετσι διαψεύστηκαν όσοι νόμιζαν ότι είχε αποχωρήσει για λογοτεχνικούς λόγους ή για να βοηθήσει τα παιδιά της Αφρικής.

Και ένα τελευταίο. Αυτό το «όταν επιστρέψει ο Κόκκαλης θα κινητοποιηθεί» που γραφόταν όσο έλειπε στην Αμερική είχε λίγη κίνηση και πολύ Κόκκαλη. Στις 10 μέρες που βρίσκεται στην Ελλάδα είχε ένα μίτινγκ στο γραφείο, από το οποίο δεν φάνηκε να βγαίνει κάτι, και μια ομιλία χθες στου Ρέντη. Αν η κινητοποίηση, να πάει στου Ρέντη ο μικρός Θεοδωρίδης και να μιλήσει στους παίκτες και να πάει την επομένη ο Σωκράτης και τα πει με άλλα λόγια, κρίμα τις δραμαμίνες που αγοράσαμε για να μη ζαλιστούμε από την κίνηση.
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=4028&autid=12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...