Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το θρυλικό πλοίο του "Moby Dick"


Το φαλαινοθηρικό Two Brothers”, το οποίο ενέπνευσε τον Herman Melville να γράψει το κλασικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα Moby Dick, βρέθηκε από Αμερικανούς αρχαιολόγους στην Χαβάη.
Όπως αναφέρει το BBC o George Pollard, ήταν ο πλοίαρχος του πλοίου Two Brothers”, όταν το φαλαινοθηρικό προσέκρουσε σε κοραλλιογενή ύφαλο και βυθίστηκε.
Τα απομεινάρια του ξύλινου φαλαινοθηρικού, όπως τα καμάκια και τα εργαλεία για το κυνήγι των φαλαινών, οδήγησαν τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το θρυλικό πλοίο του μυθιστορήματος.


Έτσι 188 χρόνια μετά την βύθιση του πλοίου, “βγαίνει στην επιφάνεια” ότι οι ναυτικές ιστορίες δεν είναι απλά μύθοι, καθώς ορισμένες φορές αποδεικνύεται ότι πραγματικά συνέβησαν.
Οι αρχαιολόγοι πρόκειται να δηλώσουν και επίσημα την ανακάλυψή τους και όπως ΄δηλωσαν τοπ πρώτο μέρος που εντόπισαν ήταν ή άγκυρα του πλοίου.
Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το προηγούμενο πλοίο του George Pollard, ήταν το “Essex”, το οποίο βούλιαξε όταν το εμβόλισε μία φάλαινα και αυτή η ιστορία, αποτέλεσε πηγή έμπνευσής για την συγγραφή του μυθιστορήματος.
Μπορεί οι περιπέτειες του πλοιάρχου Pollard, να οδήγησαν στην συγγραφή του “Moby Dick”, αλλά ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου ο καπετάνιος Ahab, δεν έχει στοιχεία από την ζωή του αληθινού άτυχου θαλασσοπόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...