ΕΚΘ: Έκκληση για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης


Kάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την προσεχή Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου απηύθυναν σε κοινή συνέντευξη τύπου, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ.


Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π. μ. έξω από το στο ΕΚΘ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, από τα ξημερώματα ως τις 8.00 π. μ. και από τις 9 μ. μ. έως τη λήξη της βάρδιας. «Ό κόσμος της εργασίας δεν ευθύνεται για τα δημοσιονομικά προβλήματα και την στρεβλή ανταγωνιστικότητα, αλλά οι κυβερνήσεις και οι κακοί επιχειρηματίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους επιχειρηματίες κ.κ. Λαναρά και Πετζετάκη.
Κάλεσε δε την κυβέρνηση να «μαζέψει τα χρήματα από τις καταθέσεις στο εξωτερικό» και «να παρέμβει άμεσα για την ΕΛΒΟ». Πρόσθεσε ότι στη Θεσσαλονίκη «δεκαπέντε μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο» και κατήγγειλε ότι «με την τακτική τους οι τράπεζες, αντί να βοηθήσουν, στραγγαλίζουν βιώσιμες επιχειρήσεις». Τέλος, επεσήμανε ότι το ΕΚΘ έχει στείλει δύο επιστολές στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας.
«Η ΑΔΕΔΥ δεν θα δεχτεί καμία συζήτηση για νέο μισθολόγιο, με μειώσεις μισθών», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, προσθέτοντας ότι «το 80 % των δημοσίων υπαλλήλων αμείβονται με 100-1500 ευρώ». Υποστήριξε δε ότι οι μειώσεις μισθών επηρεάζουν τον ιδιωτικό τομέα και τα επιδόματα ανεργίας. «Η πολιτική της συρρίκνωσης των εισοδημάτων δεν οδηγεί πουθενά», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΔΟΘ, Απόστολος Παζάρας, ενώ η αναπληρώτρια γραμματέας του ΕΚΘ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επεσήμανε ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν λήφθηκαν τόσο σκληρά μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...