Το Σ.Α. του Ο . Η.Ε. συνεδριάζει για τη Λιβύη

Κυρώσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι θα εξετάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας, που συνεδριάζει εκτάκτως, καθώς δεν εισακούστηκε η προτροπή για τερματισμό της βίας στη χώρα.
Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεφωνικές επαφές με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, με κεντρικό θέμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, το «φάσμα των επιλογών» που έχουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση στη Λιβύη.
Συγκεκριμένα, ο Ομπάμα μίλησε κατ' ιδίαν με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Οι ηγέτες συζήτησαν το φάσμα των επιλογών που έχουν τόσο οι Η.Π.Α. όσο και η Ε.Ε., για να καταστήσουν την κυβέρνηση της Λιβύης υπεύθυνη για τις πράξεις της, αλλά και τις δυνατότητες πού υπάρχουν για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της χώρας της Β.Αφρικής» όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενημερώνοντας για το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών.
Η Ελβετία αποφάσισε να μπλοκάρει τα περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως έχουν στη χώρα ο Μουαμάρ Καντάφι και το περιβάλλον του. Ο υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε, από την πλευρά του, την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών του ηγέτη Καντάφι στην Ελβετία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.
«Απαιτούμε από την Ελβετία να αποδείξει ότι ο αδελφός του ηγέτη μας έχει κεφάλαια ή τραπεζικές καταθέσεις στις τράπεζές της ή σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στον κόσμο» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λίβυος υπουργός, ο οποίος επιφυλάχθηκε των νομίμων δικαιωμάτων της χώρας του απέναντι στην ελβετική κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για εχθρότητα απέναντι στη Λιβύη και τον ηγέτη της, Μουαμάρ Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...