Ζητούν την έκδοση του Μπεν Άλι

Την έκδοση του αποπεμφθέντος προέδρου, Μπεν Άλι, ζητεί η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας από τη Σαουδική Αραβία, όπου έχουν καταφύγει ο ίδιος και η οικογένειά του.
Η Τύνιδα ζητεί την έκδοση του Μπεν Άλι, προκειμένου να απολογηθεί για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη βίαιη καταστολή της εξέγερσης του λαού της Τυνησίας, που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. Σημειώνεται πως ο Μπεν Άλι εγκατέλειψε την Τυνησία για την Τζέντα στις 14 Ιανουαρίου, ύστερα από εβδομάδες διαδηλώσεων που έδωσαν τέλος στην 23χρονη κυριαρχία του στη χώρα.
Η μεταβατική κυβέρνηση, που έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στη διενέργεια εθνικών εκλογών, ζήτησε από τη Σαουδική Αραβία να δώσει «το συντομότερο δυνατόν» πληροφορίες για την υγεία του Μπεν Άλι. Εν τω μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του 74χρονου φαίνεται ότι είναι πολύ κακή, καθώς φέρεται να υπέστη εγκεφαλικό και να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...