Χρηματισμός τελωνειακού υπαλλήλου on camera

Ένα video ντοκουμέντο έφερε στο φως της δημοσιότητας η τηλεοπτική εκπομπή «Zoύγκλα», που αφορά τον χρηματισμό τελωνειακού υπαλλήλου, προκειμένου να εγκρίνει και να επισπεύσει τη διαδικασία για τον εκτελωνισμό πολυτελών οχημάτων.


Δύο έμποροι αυτοκινήτων, οι κ.κ Μπαλέρμας, Κουτρουβέλης κατήγγειλαν, για δωροδοκία, τον πρώην προϊστάμενο του δικαστικού τμήματος του ΣΤ’ τελωνείου Πειραιά, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ο διευθυντής του εν λόγω τελωνείου.

Δείτε το video ντοκουμέντο




(Ρεπορτάζ: Γιώργος Στεργιόπουλος)

Δέκα χιλιάδες ευρώ… ως «γρηγορόσημο»


Στις 5 Αυγούστου 2010, ο επιχειρηματίας συναντήθηκε με τον υπάλληλο σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας και του παρέδωσε φάκελο που περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ (σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τη δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων)… ως «γρηγορόσημο».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ένας εκ των δύο εμπόρων, ο διευθυντής - στενός συνεργάτης του καταγγελλόμενου αρνήθηκε πεισματικά να εγκρίνει τους εκτελωνισμούς πολυτελών αυτοκινήτων, προφασιζόμενος ότι τα έγγραφα-δικαιολογητικά που του προσκομιστήκαν... ήταν ελλιπή.

Το «παράδοξο», βέβαια, είναι ότι τα ίδια έγγραφα κρίθηκαν νόμιμα και επαρκή από τους υπαλλήλους του Α’ τελωνείου κι έτσι το πρόβλημα «λύθηκε».

Ο δημοσιογράφος επισκέφτηκε τον διευθυντή, σχετικά με την υπόθεση, αλλά ο τελευταίος αρκέστηκε στη δήλωση: «Δεν έχω να πω τίποτα σε σας. Ό,τι έχω να πω, θα το πω όταν και άμα με καλέσει η Δικαιοσύνη. Κι αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη».

Μέχρι σήμερα, πάντως, τρεις μήνες μετά τη σύλληψη του συνεργάτη του, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν τον έχει καλέσει ούτε για μία κατάθεση…

Τα συμπεράσματα δικά σας!
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181973&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...