Τα σενάρια είναι όλα πιθανά

Τα σενάρια είναι όλα πιθανά



Η Ελλάδα μετά από τρεις αγώνες έχει δύο νίκες (Κίνα, Πουέρτο Ρίκο) και μία ήττα από την Τουρκία. Αν κερδίσει τους δύο αγώνες, με Ακτή Ελεφαντοστού και Ρωσία, θα τερματίσει 2η, ενώ αν χάσει από τη Ρωσία, θα καταλάβει την 3η θέση. Τι σημαίνει αυτό;

Ας δούμε λοιπόν, τι γίνεται με τη δεύτερη και τρίτη θέση και πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα μετά τη δεύτερη ήττα των Ισπανών στη φάση των ομίλων. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μπορούν να φθάσουν μέχρι την τρίτη θέση και όχι ψηλότερα μετά τις ήττες από Γαλλία και Λιθουανία. Υπάρχει μόνο ένα σενάριο που μπορεί να φέρει τους Ισπανούς στη δεύτερη θέση και μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Γαλλίας, Ισπανίας και Νέας Ζηλανδίας.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να κερδίσει η Ισπανία να κερδίσει Λίβανο και Καναδά, η Γαλλία να χάσει από Λιθουανία και Νέα Ζηλανδία και η τελευταία να κερδίσει Καναδά και Νέα Ζηλανδία. Σε αυτή την περίπτωση όλοι θα έχουν από μια νίκη, αλλά η Ισπανία θα υπερέχει στο goal average. Ας επανέλθουμε λοιπόν, στη λογική εξέλιξη των πραγμάτων, με την Ισπανία στην τρίτη θέση.

Σε αυτή την περίπτωση οι Ισπανοί θα παίξουν στη φάση των «16» με το δεύτερο του ομίλου μας, δηλαδή την Εθνική, αν κερδίσει Ακτή Ελεφαντοστού και Ρωσία. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα συναντήσει τους Αμερικάνους στα προημιτελικά και… ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Με δυο λόγια, προτιμάμε νίκη με τους Ρώσους και Ισπανία – Αμερική ή ήττα και Λιθουανία – Αργεντινή; Η απάντηση είναι μάλλον προφανής και πλέον η Ελλάδα καλείται να αντιδράσει όπως πέρσι στον αγώνα με τη Γαλλία, όταν έχασε και «γλύτωσε» το συναπάντημα με την Ισπανία στον προημιτελικό.

Υπάρχει πάντα η ρήση που λέει ότι αυτός που διαλέγει αντίπαλο και χάνει επίτηδες, παραδοσιακά «την πληρώνει», με τη διαφορά ότι η Εθνική το 2004 και το 2008 κέρδισε –ενώ όλοι πίστευαν ότι πρέπει να χάσει- και τελικά έπεσε πάνω στην Αργεντινή που την απέκλεισε σους «8».

Ο λόγος ανήκει στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο, αν και ο Γιάννης Μπουρούσης, από τη μεικτή ζώνη, κατέστησε σαφές ότι η Εθνική είναι πολύ πιθανό να βαδίσει σε μονοπάτια Πολωνίας και να επιλέξει την ήττα από τους Ρώσους.

Αν ρωτάτε εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι, είναι ανώφελη η όλη συζήτηση. Θα αποκλειστούμε με οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν η Ελλάδα θυμηθεί το φονικό της ένστικτο, μπορεί κάλλιστα να κερδίσει αυτήν την Ισπανία, αλλά και αυτές τις ΗΠΑ. Είναι στα χέρια των παικτών. Αυτοί μας έφεραν ως εδώ, αυτοί μας έμαθαν να ζητάμε το βάθρο κάθε χρόνο και αυτοί –και μόνο αυτοί- έχουν την απάντηση στο ερώτημα που μας απασχολεί όλους.

Δικό σας παιδιά!
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...