ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο νέο παραμύθι των ΜΜΕ: «Ο Χίτλερ είχε… εβραϊκές και αφρικανικές ρίζες!»

ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(INDYMEDIA) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ «ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ»

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΞ ΑΡΡΕΝΟΓΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΛΟΟΜΑΔΑ: «Ο Χίτλερ ανήκε στην απλοομάδα Ε1b1b… Η απλοομάδα E1b1 κυριαρχεί στον ελληνικό χώρο με ποσοστό >25%. Στην Πελοπόννησο κατά τόπους αγγίζει το 40%.Το ίδιο στη Θεσσαλία (Σέσκλο)… Τα υψηλά ποσοστά στην Απουλία, Καλαβρία και Σικελία σε σχέση με την λοιπή Ιταλία φανερώνουν την Ελληνικότητα της ομάδος αυτής. Η ελληνικότητα της απλοομάδος E1b1b1a, θεωρείται τόσο δεδομένη που αποτελεί κριτήριο παρουσίας ελληνικού αίματος.»

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε με την μαζική αναμετάδοση από τα διαδικτυακά κυρίως μέσα , ενός άρθρου του βελγικού περιοδικού Knack, όπου ο δημοσιογράφος Jean-Paul Mulders κι ο ιστορικός Marc Vermeeren, αφού εξέτασαν γενετικό υλικό από 39 υποτιθεμένους άρρενες συγγενείς του Χίτλερ απεφάνθησαν ότι ο Χίτλερ είχε βιολογική συγγένεια με τις «υπάνθρωπες φυλές» που προσπάθησε υποτίθεται να εξοντώσει κατά το «ολοκαύτωμα».

Βρέθηκε συγκεκριμένα ότι ο Χίτλερ ανήκει στην απλοομάδα Ε1b1b, «ομάδος σπανίας στην Δυτική Ευρώπη αλλά συνηθισμένης στους Βέρβερους της Τυνησίας, Αλγερίας και του Μαρόκου όπως και στους Σεφαρδείμ κι Ασκεναζίμ Εβραίους», όπως έγραψαν.

Και ακολούθησε στα μέσα ο ανάλογος σχολιασμός , όπως αυτός ενός γενετιστή στο Καθολικό πανεπιστήμιο του Leuven. «Εκπληκτικό αποτέλεσμα…Η υπόθεση είναι συναρπαστική αν την συγκρίνει κανείς με την σύλληψη του κόσμου που είχαν οι ναζί ,όπου η φυλή και το αίμα παίζουν τον κεντρικό ρόλο….Το ενδιαφέρον του Χίτλερ για την καταγωγή του δεν ήταν αδικαιολόγητο. Δεν ήταν , προφανώς, ούτε «καθαρός», ούτε Άριος»

Και η τελική επωδός όλων των σχετικών άρθρων «…δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιστορικοί έχουν υποδείξει την εβραϊκή του καταγωγή. Ο πατέρας του , ο Αλόις ήταν μάλλον νόθο τέκνο μιας υπηρέτριας , της Maria Schickelgruber και ενός 19χρονου Εβραίου ονόματι Frankenberger.»

Δυστυχώς σ’ όλα τα παραπάνω η βλακεία ανταγωνίζεται την άγνοια και η σκοπιμότητα την απληστία αφού το θέμα Χίτλερ …πουλάει. Το λήμμα Χίτλερ, βρίσκεται διαρκώς στις πρώτες 40 θέσεις στην μηχανή αναζήτησης Lykos , όπως επισημαίνει ο πολύς David Irving.

1.Κατ’ αρχάς τι ακριβώς σημαίνει η συγκεκριμένη εξέταση του Dna των υποτιθέμενων συγγενών.

Οι γενετικές μελέτες που προσπαθούν να ανιχνεύσουν καταγωγές κι επιμειξίες στα πλαίσια -προσέξτε- ενός πληθυσμού κι όχι ατόμου βασίζονται στο πυρηνικό DNA του χρωμοσώματος Ψ , που φέρουν ως γνωστόν μόνο οι άρρενες, είτε στο μιτοχονδριακό DNA του χρωμοσώματος Χ που κληρονομείται κατά την μητρογονική γραμμή (από την μητέρα της μητέρας της μητέρας κοκ).

Η απλοομάδα E1b1b βρίσκεται στο χρωμόσωμα Ψ. Επειδή το DNA του χρωμοσώματος Ψ, σε αντίθεση με το DNA των υπολοίπων 22 ζευγών, των αποκαλούμενων σωματικών χρωμοσωμάτων δεν ανασυνδυάζεται κατά την διάρκεια της γενετικής μείωσης για την δημιουργία γαμετών, αλλά μεταφέρεται αυτούσιο από γενιά σε γενιά, αποτελεί ένα είδος γενετικού επωνύμου.

Όπως το επώνυμο μεταφέρεται από τον παππού ,στον πατέρα ,στον γιό κατά τον πατρογονικό τρόπο έτσι και το Ψ μεταφέρεται ολόιδιο σχεδόν (συσσωρεύονται μικρομεταλλάξεις κατά την διαδοχή των γενεών) από γενιά σε γενιά .Η αξία του είναι εμφανής. Μας επιτρέπει την ανίχνευση επιμειξιών σ’ ένα πληθυσμό και επίσης μια χρονολογική προσέγγιση με βάση τον ρυθμό εμφάνισης μικρομεταλλάξεων.

Αυτά πάντα σε επίπεδο πληθυσμού. Πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα για την πραγματική καταγωγή του ατόμου που αποτυπώνεται στα υπόλοιπα 22 ζεύγη χρωμοσωμάτων και που καθορίζεται από τους δεκάδες η χιλιάδες λοιπούς προγόνους του, πέραν της εξ αρρενογονίας .

Για παράδειγμα, δυο γενιές πίσω έχουμε 2 παππούδες και δύο γιαγιάδες, 4 γενιές πίσω 8 παππούδες και οχτώ γιαγιάδες, 7 γενιές πίσω καταγόμαστε από 64 παππούδες κι 64 γιαγιάδες. Το χρωμόσωμα Ψ, όπως και το επώνυμο κατάγεται μόνο από έναν παππού .Πρακτικά ότι και να δείχνει το Ψ η καταγωγή εξαρτάται από τους υπόλοιπους 127 προγόνους σε σωματικό επίπεδο.

Από την άλλη αν υποθέσουμε ότι κάπου στην Αμερική ένας Λευκός πριν 200 χρόνια έκανε ένα νόθο γιο με μια μαύρη σκλάβα, κι έκτοτε όλα τα άρρενα τέκνα του νόθου διασταυρώθηκαν με μαύρες, τότε σήμερα μετά από 7 γενιές οι σημερινοί του απόγονοι θα είναι καθαροί μαύροι κατά 99%. Όμως τα αρσενικά εγγόνια του νόθου θα μεταφέρουν αυτούσιο το γενετικό αποτύπωμα του λευκού, θα έχουν το ίδιο Ψ.

Αυτό για να καταλάβετε ότι το εύρημα των Βέλγων δεν λέει τίποτα σημαντικό σε ατομικό επίπεδο για τον Χίτλερ.

2. Το E1b1b σπάνιο στην Δυτική Ευρώπη; Κυριολεκτικά ίσως ναι. Η Αυστρία βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη, και το E1b1b ανιχνεύεται σε ποσοστό 9%. Πρακτικά ένας στους 11 Αυστριακούς ανήκει στην απλοομάδα αυτή. Ξέρουμε δε , ότι στο Τιρόλο είναι πολύ συχνότερη. Ποια σπανιότητα λοιπόν;

3. Η απλοομάδα E1b1b , είναι μια πολύ γενική ομάδα που εμφανίστηκε πριν 20-25.000 χρόνια.Σύμφωνα με τα the International Society of Genetic Genealogy (ISOGG) and National Geographic’s Genographic Project,η απλοομάδα E1b1b1 μάλλον πρωτοπαρουσιάστηκε στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή κι από εκεί εξαπλώθηκε στη μεσόγειο με την γεωργία . Σήμερα ανιχνεύονται καμμία δεκαριά υποομάδες της με διαφορετική κατανομή και ιστορία. Αν και δεν αναφέρονται στην περίπτωση μας σε κάποιο υποτύπο είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ο Χίτλερ ανήκει στον ίδιο τύπο με το 9% των Αυστριακών. Αυτός είναι ο E1b1b1a (V13) , όπου V13 είναι η μετάλλαξη που τον χαρακτηρίζει.

Ο τύπος αυτός είναι καθαρά Ευρωπαϊκός, εμφανίστηκε πριν 5-6.000 χρόνια στον Βαλκανικό χώρο, σχετίζεται με την εξάπλωση της Γεωργίας από την εγγύς Ανατολή μαζί με τον J2 και τον G.

Οι άλλες υποομάδες κατανέμονται εξωευρωπαϊκά όπως η E1b1b1b (E-M81) που αφορά τους Βερβέρους, και η E1b1b1c (M123)που αφορά 10% Ασκεναζίμ και Σεφαρδείμ Εβραίων. Στους Ασκεναζίμ η e1b1b1c1-m34κυμαίνεται μεταξύ 12-16%

4. Η απλοομάδα E1b1b1a (V13), κυριαρχεί στον ελληνικό χωρο με ποσοστό >25%. Στην Πελοπόννησο κατά τόπους αγγίζει το 40%.Το ίδιο στη Θεσσαλία (Σέσκλο). Στην Αλβανία και δη στο Κόσσοβο φτάνει το 30-40%. Τα υψηλά ποσοστά στην Απουλία Καλαβρία και Σικελία σε σχέση με την λοιπή Ιταλία φανερώνουν την Ελληνικότητα της ομάδος αυτής.

5. Η ελληνικότητα της απλοομάδος E1b1b1a (V13), θεωρείται τόσο δεδομένη που αποτελεί κριτήριο παρουσίας ελληνικού αίματος. Για παράδειγμα σε διάφορες ασιατικές ομάδες που ισχυρίζονταν καταγωγή από στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου ανιχνεύτηκε η παρουσία ή μη της ομάδος αυτής. Για την ιστορία δεν ανιχνεύτηκε στους Καλλάς μολονότι ανιχνεύτηκε στους Πάρθες.

Συμπερασματικά, αν υπάρχει κάτι που αξίζει στην ιστορία αυτή είναι η παρουσία μιας κατ’ εξοχήν ελληνικής απλοομάδος στο dna του Χίτλερ, πράγμα που δεν συγκινεί τα media .

Τέλος, για την ιστορία και μόνο είναι γνωστό πως ο διάσημος κομφορμιστής και αντιναζιστής ιστορικός Ian Kershaw, στο βιβλίο του « Hitler 1889-1936 Hubris»του 1998 διέλυσε οριστικά το μύθο της υποτιθέμενης εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ. Γράφει

«…δεν υπήρχε εβραϊκή οικογένεια με το όνομα Frankenberger στο Graz το 1830.Για την ακρίβεια δεν υπήρχαν καθόλου εβραίοι στην επαρχία Styria (όπου και το Graz) εκείνη την εποχή αφού μέχρι το 1860 δεν επιτρέπονταν η παραμονή τους, εκεί. Υπήρχε οικογένεια με το όνομα Frankenreiter που όμως δεν ήταν εβραϊκή. Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η Άννα Μαρία έμεινε ποτέ στο Graz , και ειδικά στην υπηρεσία του χασάπη Frankenreiter.»

Επιπλέον, από την επαρχία της Αυστρίας Στυρία είχαν εξοριστεί οι Εβραίοι από τον 15ο αιώνα και επετράπει το πρώτον και πάλι η εγκατάστασή τους σε αυτήν το 1860, όπως γράφει ο Ian Kershaw. Ο πατέρας του Χίτλερ γεννήθηκε το 1835… Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ως επίμετρο, είναι παράδοξο πως οι εχθροί του Χίτλερ επιστρατεύουν τον ρατσισμό που δήθεν αντιμάχονται για να τον κατηγορήσουν. Ο Χίτλερ μονόρχις, ο Χίτλερ ομοφυλόφιλος, ο Χίτλερ Αφρικανός , ο Χίτλερ Εβραίος και ποιός ξέρει τι άλλο θα δούμε στο μέλλον.

Από την άλλη κάτι σούπερ- Άριοι σουπερνορδιστές, που δεν θεωρούν τον νεοελληνικό λαό ευρωπαϊκό , Άριο ή Λευκό λόγω της παρουσίας της απλοομάδος E1b1b1a, ας καταπιούν την γλώσσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...