Ολικό ξεσκαρτάρισμα στο λιμάνι


Το μεγαλύτερο ξεσκαρτάρισμα των τελευταίων 15 ετών έγινε το φετινό καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Συνολικά από το περυσινό ρόστερ έφυγαν 21 παίκτες και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν άλλο πρόσωπο. Η αρχή έγινε με τους παίκτες που δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους μετά το τέλος της περυσινής σεζόν. Πρόκειται για τους Στολτίδη, Πάντο, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Παναγόπουλο, Κόβατς. Λούα Λούα και Ντάτολο.

Σε αυτούς τους οκτώ θα πρέπει να προστεθούν και αυτοί που δεν υπολογίζονταν. Ο Λεντέσμα έλυσε τη συνεργασία του και επέστρεψε στην Αργεντινή, ενώ δανεικός έφυγε ο Λεονάρντο για την Ιντερνασιονάλ. Δανεικοί αποχώρησαν και οι Ντέρμπισαϊρ, Ντιόγκο για Μπέρμιγχαμ και Φλαμένγκο αντίστοιχα.

Οι δύο τελευταίοι που αποχαιρέτησαν το λιμάνι ήταν οι Όσκαρ και Μαρέσκα. Συνολικά φτάνουμε τους 14 παίκτες που αποχώρησαν από τον Πειραιά. Αν σε αυτούς συμπεριλάβουμε και τους Κατσικογιάννη, Σοϊλέδη, Νικλητσιώτη, Βασιλόγιαννη και Βαλεριάνο που δόθηκαν δανεικοί τότε φτάνουν τους 19, οι οποίοι μαζί με τον Κ. Παπαδόπουλο που πουλήθηκε στη Σάλκε και τον Γκαλέτι που σταμάτησε στην καριέρα του γίνονται 21.


Ιμπαγάσα: «Ηρεμία και δουλειά»

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα μπορεί να μην ήταν το καλύτερο δυνατό, όμως ο Αριέλ Ιμπαγάσα με δηλώσεις του στον «Πρωταθλητή» συνέστησε ψυχραιμία. «Σίγουρα το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν όπως το περιμέναμε και όπως θα ήθελε ο κόσμος μας. Δικαιολογίες υπάρχουν, αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε σε όσα έχουν γίνει. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και θα πάμε καλά. Εγώ δεν ανησυχώ.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ηρεμήσουμε και να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας. Η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό και εγώ είμαι αισιόδοξος για τους στόχους μας. Ηρεμία και δουλειά χρειαζόμαστε και θα έρθουν οι νίκες. Μπορεί το ξεκίνημα να μην ήταν καλό, αλλά η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη για την ομάδα».

Όσο για την προσαρμογή του στην Ελλάδα, ο Αργεντινός άσος πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όλα είναι πολύ καλά. Πλέον έχει έρθει και η οικογένειά μου εδώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έχουμε προσαρμοστεί, μας αρέσει η χώρα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ελπίζω και η ομάδα να πετύχει τους στόχους της, ώστε στο τέλος της σεζόν να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι».


Ουρτάδο: «Μεγάλο κλαμπ»

Συνέντευξη στο «Com Radio» παραχώρησε ο Μοϊσές Ουρτάδο, με την οποία αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό. «Μεγάλο κλαμπ, πολύ καλά οργανωμένο με χιλιάδες πιστούς. Σχεδόν όλοι εδώ είναι οπαδοί του Ολυμπιακού», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού άσου, για να συνεχίσει: «Μου πήρε χρόνο για να πάρω την απόφαση να πάω στην Ελλάδα. Ήθελα να πάρω σύνταξη παίζοντας ποδόσφαιρο στην Ισπανία, όμως ο Ολυμπιακός μού έκανε μια καλή πρόταση και μου πρόσφερε μια νέα περιπέτεια την οποία ήθελα να ζήσω. Με κάλεσε ο Βαλβέρδε και αφού αξιολόγησα τα υπέρ και τα κατά πήρα την απόφαση να πάω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...