Η Εθνική Ομάδα κατέλαβε την 3η θέση στον δ' όμιλο του Mundobasket


Η εμφάνιση της Εθνικής Ομάδος κι ο τρόπος που έχασε από τη Ρωσία ήταν για γέλια (69-73). Μένει να φανεί, αν άξιζε τον κόπο, αφού γλιτώνει Ισπανία(;) στους «16» και ΗΠΑ στους «8».
Η Εθνική άρχισε έναν από τους πιο… αμφιλεγόμενους αγώνες του Mundobasket με τη γνώριμη πεντάδα, Σπανούλης, Ζήσης, Διαμαντίδης, Μπουρούσης και Τσαρτσαρής, ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε τους Μπίκοφ, Φριντζόν, Μόνια, Βοροντσέβιτς και Καούν. Η έλλειψη ενέργειας είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού, καθώς στο 5' το σκορ είναι 12-2 για τους Ρώσους, με τον Καζλάουσκας να περνά τον Σχορτσιαντίτη και τον Πρίντεζη στο παρκέ στη θέση του Τσαρτσαρή και του Μπουρούση. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώνεται με τη Ρωσία να προηγείται με 20-10, καθώς η Εθνική για έναν ακόμα αγώνα αδυνατεί να αμυνθεί στοιχειωδώς απέναντι στα pick n’ roll, με τον Μοσγκόφ να καρφώνει ανενόχλητος στην στο ελληνικό καλάθι.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας βλέποντας τους «βασικούς» να μην αντιδρούν κατά τον επιθυμητό τρόπο, επιλέγει τους Καλάθη, Περπέρογλου, Πρίντεζη, Καϊμακόγλου και Σχορτσανίτη, που μετά από πέντε λεπτά στη 2η περίοδο καταφέρνουν να μειώσουν σε 22-18, κρατώντας τη Ρωσία στο ένα καλάθι στο ίδιο διάστημα. Δύο λεπτά πριν το τέλος, η Εθνική μειώνει σε 22-24 με κάρφωμα του Σχορτσανίτη, με τη Ρωσία να μοιάζει (;) εγκλωβισμένη στην ελληνική άμυνα. Ο Ζήσης με καλάθι και φάουλ ισοφαρίζει για πρώτη φορά στον αγώνα, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, που ολοκληρώνεται με σκορ 30-30

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, κι έτσι η Ρωσία μετά από πέντε λεπτά πήρε προβάδισμα 7 πόντων (37-44), καθώς οι διεθνείς αναλώθηκαν, όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα σε περιττές ενέργειες, ενώ οι ψηλοί, Τσαρτσαρής και Μπουρούσης, δεν μπορούσαν να περιορίσουν τον Μοζγκόφ, που έφτασε τους 15 πόντους. Με καλάθι του Περπέρογλου, η Ελλάδα μειώνει στους 10, 39-49, με τους παίκτες της Εθνικής να παρουσιάζονται νωθροί ιδίως στην άμυνα, εκεί που ο Μοζγκόγ κάνει περίπατο, καθώς έχει φτάσει τους 18 πόντους σε 13 λεπτά συμμετοχής. Το δεκάλεπτο τελειώνει με την Ελλάδα πλήρως παραδομένη στη Ρωσία, καθώς το -16 (59-43) είναι η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα, που μοιάζει να τελειώνει πριν την ώρα του για την Εθνική.

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, η Εθνική δείχνει σημάδια ζωής και μειώνει σε 55-65, ενώ η διαφορά είχε φτάσει τους 20 τρία λεπτά νωρίτερα. Η αδράνεια των παικτών του αναγκάζει τον Μπλατ να καλέσει timeout, βλέποντας την Ελλάδα να «ξυπνά», έστω και αργά. Η Ελλάδα μειώνει στους 8 (63-71), 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά όλα έχουν τελειώσει, καθώς είναι εμφανές ότι η Εθνική μας δεν χτύπησε με όλες τις δυνάμεις της τον σημερινό αγώνα. Το τελικό 69-73 μας φέρνει στην 3η θέση του 3ου ομίλου και πλέον αναμένουμε το αποτέλεσμα της Γαλλίας με τη Νέα Ζηλανδία.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 30-30, 43-59, 69-73
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 5 (1/4τρίπ.), Ζήσης 11, Σπανούλης 8 (2/5τρίπ.), Καλάθης 3, Πρίντεζης 4 (0/4τρίπ, 4ρ..), Περπέρογλου 4 (4ρ.), Τσαρτσαρής 3 (1/6δίπ., 1/2β., 5ρ.), Διαμαντίδης 8 (2/5τρίπ.), Καϊμακόγλου 7 (1), Σχορτσιανίτης 16 (6/13δίπ., 4/7β., 9ρ.)
Ρωσία (Μπλατ): Βοροντσέβιτς 10 (2), Κολέσνικοφ, Μπίκοφ 4, Φριντζόν 8 (2/6τρίπ., 5ασ.), Καούν 8, Ζουκανένκο 6, Πονκρασόφ 4 (6ασ.), μόνια 6, Κχβοστόφ, Βορόνοφ 9, Μοζγκόφ 10 (8/11δίπ., 0/1τρίπ., 2/2β.)

Μικρά-μικρά από την Ankara Spor Salonu

- Η σύζυγος του Στράτου Περπέρογλου, Έριν, παρά την προχωρημένη εγκυμοσύνη -είναι στον 6ο μήνα της κύησης- είναι σε έναν ακόμα αγώνα του Μουντομπάσκετ στο γήπεδο, για να ενισχύσει τις προσπάθειες του Στράτου και των άλλων παικτών της Εθνικής. Το ίδιο βέβαι ισχύει και για τις συζύγους του Νίκου Ζήση και του Βασίλη Σπανούλη, που από το Eurobasket της Πολωνίας και μετά δεν έχουν απουσιάσει από κανέναν αγώνα της Ελλάδας.

- Έλληνες και Ρώσοι φίλαθλοι που βρίσκονται στο Ankara Spor Salonu συναγωνίζονται σε χορευτικές φιγούρες, καθώς ο σκηνοθέτης που ασχολείται με τα μάτριξ του γηπέδου έχει κέφια και προβάλει αποκλειστικά εικόνες από τις κερκίδες.

- Στις 18:00, μπήκαν στο παρκέ οι Έλληνες παίκτες μέσα σε χειροκροτήματα από περίπου 50 Έλληνες φίλαθλους που βρίσκονται στο Ankara Spor Salonu μισή ώρα πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα της Εθνικής για τη φάση των ομίλων.

- Το γήπεδο είναι σχεδόν άδειο, καθώς η Τουρκία παίζει στον τελευταίο χρονικά αγώνα της ημέρας και οι Τούρκοι φίλαθλοι σπάνια έρχονται στο γήπεδο πριν τις 20:00

- Ο Αντώνης Φώτσης δεν είναι στην αποστολή της Εθνικής, καθώς αντιμετωπίζει μικροτραυματισμό στο μετατάρσιο του ποδιού του, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου, ξεπέρασε τα… εντερικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...