Έως ότου επαναληφθούν οι εργασίες στη Σούπερ Λιγκ για την ανάδειξη (δηλαδή τοποθέτηση) του νέου προέδρου, ένα είναι βέβαιο. Ότι η μονομαχία των δύο «συνασπισμών» που έχει αρχίσει, δεν πρόκειται να κοπάσει, έστω και αν η αναμενόμενη γενική συνέλευση (με θέμα μόνο τον πρόεδρο) αποφασίσει να αλλάξει το σύστημα εκλογής, ώστε να λειτουργήσει η περίφημη ευρεία αποδοχή!
Το ποιοι είναι οι δύο συνασπισμοί δυνάμεων, έχει φανερωθεί εδώ και μπόλικες εβδομάδες. Από την μία μεριά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και από την άλλη οι... υπόλοιποι. Ο Τζίγκερ έχει προτείνει τον πρόεδρο – μεγαλομέτοχο του Ατρόμητου Περιστερίου Γιώργο Σπανό, επιχειρηματία που δύσκολα θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση στον Βαρδινογιάννη, αφού -όπως έχει ακουστεί- τα πρατήρια της ΕΤΕΚΑ (συμφερόντων Σπανού) τροφοδοτούνται από τα διυλιστήρια της «Μότορ Όιλ». Έχει λοιπόν κάποια λογική να θέλει η πλευρά Τζίγκερ να στηρίξει έναν συνεργάτη.
Οι… υπόλοιποι έχουν δημιουργήσει μια άτυπη συμμαχία, γύρω από τον Πατρινό δικηγόρο Θανάση Κανελλόπουλο, τον οποίο έχει προτείνει ο Αχιλλέας Μπέος του Ολυμπιακού Βόλου! Ο Κανελλόπουλος κατεβαίνει στο σύστημα ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βόλου, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα γραφεία αυτής της ιστορικής ομάδας στη Μαγνησία…
Τι σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο Κανελλόπουλος; Αρκεί να σκαλίσουμε λίγο τη μνήμη μας και θα τον δούμε πρωταγωνιστή στο επαγγελματικό, χωρίς ποτέ να είναι μεγαλομέτοχος ΠΑΕ ή, εν πάση περιπτώσει, στέλεχος με θητεία, πείρα κλπ., πέραν της φιλίας του με Λουκόπουλο και Φούρα.
Όμως: ο Θανάσης Κανελλόπουλος ήταν πρόεδρος της αλήστου μνήμης ΕΠΑΕ, όταν στο γήπεδο της Ριζούπολης είχε προκύψει η –ιστορική πλέον – «σφαγή» του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με Ολυμπιακό που θα έκρινε (και έκρινε) τον τίτλο. Βέβαια, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ δεν κάλυψε ποτέ με δηλώσεις τον διαιτητή της αναμέτρησης, όμως ο παρατηρητής που είχε ορίσει, φρόντισε ώστε να περάσει η όποια αθλιότητα της σφυρίχτρας.
Δεν θέλει πολύ, λοιπόν, ένας αντικειμενικός παρατηρητής να καταλάβει γιατί ο Ολυμπιακός συμφωνεί με Μπέο στην επιλογή Κανελλόπουλου. Όμως, αν η «Ριζούπολη» μοιάζει κάπως μακρινή από το σήμερα, υπάρχουν άλλες πικάντικες λεπτομέρειες που έχουν καταστήσει συμπαθή τον Θανάση Κανελλόπουλο στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.
Στη διαμάχη του Ισίδωρου Κούβελου με τον ΑΝΤ1 του Κυριακού, δικηγόρος του πρώτου ο Κανελλόπουλος ήταν. Ο Ισίδωρος Κούβελος ποτέ δεν έκρυψε τη φιλική του σχέση (που ολοκληρώθηκε με κουμπαριά) με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στα γραφεία της εταιρείας του οποίου φιλοξενούνται οι δικές του ναυτιλιακές επιχειρήσεις.
Ουσιαστικά, λοιπόν, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, έχει να επιδείξει έναν ακόμη «πόλεμο» μεταξύ των αιωνίων άσπονδων φίλων των γηπέδων. Με Σπανό, ο Τζίγκερ θα έχει κατά κάποιο τρόπο το κεφάλι του ήσυχο ότι δεν θα «ενοχληθεί» η ομάδα του από την διαιτησία ή την ΕΠΟ, η οποία –μην το ξεχνάμε- ελέγχει το σύστημα και εξ οφίτσιο τοποθετεί τέσσερα μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ.
Με Κανελλόπουλο, από την άλλη, ο Ολυμπιακός (του Μαρινάκη) θα νοιώθει πλέον ότι διαθέτει ένα δυναμικό σύμμαχο στη διοργανώτρια, οπότε θα μπει στο πρωτάθλημα με ανανεωμένο κέφι ώστε να προσπαθήσει να ξαναπιάσει κορυφή.
Βέβαια, υπάρχουν και οι «λοιπές» δυνάμεις, οι οποίες θα κρίνουν και το αποτέλεσμα. Αναρωτιέται κανείς: γιατί ο Αχιλλέας Μπέος, ξαφνικά μέσα στο κατακαλόκαιρο φωνάζει υπέρ του Κανελλόπουλου και ξιφουλκεί σε βάρος Βαρδινογιάννη, όταν –ουσιαστικά- η δύναμή του στην Σούπερ Λιγκ είναι από αμελητέα έως ασήμαντη;
Απορεί, επίσης, κανείς, πώς και γιατί ο συνήθως «κρυμμένος» (για άλλους λόγους) Χρυστόστομος Ψωμιάδης της Καβάλας, βγαίνει από το παραβάν και τα βάζει πότε με τον Νίκο Πατέρα και πότε με τον Κώστα Πηλαδάκη της Λάρισας (άτομο φιλικά προσκείμενο στον Ανδρέα Βγενόπουλο…); Άραγε, τι είδους συμφέροντα έχουν αυτοί οι γενναίοι φωνακλάδες, που βεβαίως δύσκολα θα καταφέρουν να κερδίσουν τον τίτλο, όποιος και αν είναι ο νέος πρόεδρος της λίγκας;
Το ότι ο Θανάσης Κανελλόπουλος είναι δικηγόρος του Μπέου ίσως δεν λέει απολύτως τίποτα. Όμως, μην ξεχνάμε, ο αδελφός του υποψήφιου για την προεδρία της Σούπερ Λιγκ, είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος ερευνά (με την άνεσή του θα λέγαμε…) τον φάκελο με τα ύποπτα ή και στημένα (κατά την ΟΥΕΦΑ) παιγνίδια των ελληνικών πρωταθλημάτων, κάποια από τα οποία (Β’ Εθνικής) έχουν χαρακτηριστεί «διεφθαρμένα»!).
Αν κρίνετε πως όλα αυτά είναι δυσάρεστα και λίγο περίεργα, θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί σας. Και τελικά, ποιο είναι το ζητούμενο μετά από αυτήν την περιπέτεια του νέου προέδρου, η οποία θα λήξει μέσα στον Αύγουστο, και πάντως πριν την έναρξη του πρωταθλήματος;
Το ζητούμενο είναι η εύνοια της διαιτησίας!
Την οποία, είπαμε, ελέγχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τέσσερα μέλη της οποίας θα μετάσχουν στο δ.σ. της Λίγκα. Αυτός ο έ λ ε γ χ ο ς –επειδή ζούμε στην Ελλάδα- εύκολα μπορεί να μεταφραστεί σε ε π ι ρ ρ ο ή των διαιτητών.
Μια επιρροή, που δεν θέλει πολύ –λέμε τώρα- να φέρει στις τσέπες κάποιων μερικά εκατομμύρια μέσω του στοιχήματος. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου