«Ερυθρόλευκο» κάζο... !

«Ερυθρόλευκο» κάζο... !
Τα... καμπανάκια χτύπησαν στο πρώτο ματς. Όμως ο κρότος του αποκλεισμού ακούστηκε από το Τελ Αβίβ μέχρι τον Πειραιά! Ο Ολυμπιακός έχασε 1-0 και αποχαιρέτησε το Europa League και... τον Λίνεν.
Ο ΚΟΡΙΟΣ Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...
 4-2-3-1 και αλχημείες

Με τον Μοντέστο σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Ρόμενταλ να ξεκινά στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ο Έβαλντ Λίνεν.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης, αριστερά ο Χολέμπας, δεξιά ο Γάλλος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Αβραάμ με τον Μέλμπεργκ. Ντουντού, Μαρέσκα τα αμυντικά χαφ, λίγο πιο μπροστά ο Όσκαρ. Αριστερό «φτερό» άρχισε ο Ρόμενταλ, δεξί ο Ζαϊρί και στην κορυφή ο Ντιόγκο.

Τραγικός!


Ότι κάτι δεν πήγαινε καλά είχε φανεί από το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη παρά την νίκη με 2-1. Ο Λίνεν επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Τοροσίδη, να μην πάρει στην αποστολή τον Ριέρα, μιας και πίστευε ότι με τους διαθέσιμους παίκτες που είχε θα έπαιρνε αυτό που ήθελε.

Στο πρώτο μέρος, όμως, ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε στο γήπεδο. Χωρίς μεσαία γραμμή, μιας και Ντουντού και Μαρέσκα ήταν εκτός αγώνα, δεν μπόρεσαν να ηρεμήσουν το παιχνίδι και να κυκλοφορήσουν την μπάλα την ώρα που ο Ντιόγκο ήταν αποκομμένος και ο Ρόμενταλ έξω από τα νερά του στα αριστερά.

Κόντρα σε έναν αντίπαλο επιπέδου Β’Εθνικής θα περίμενε κανείς περισσότερα αλλά τίποτα.
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω οι φιλόδοξοι Ισραηλινοί όταν τους δινόταν η ευκαιρία έκαναν φάσεις και στο 41’ πήραν σκορ πρόκρισης με τον Κολαούτι που εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της άμυνας και τον Νικοπολίδη που δεν κατάλαβε ότι η μπάλα πήγαινε μέσα!

Ούτε… αύριο!


Βλέποντας την ομάδα του να είναι στο… καναβάτσο και να χρειάζεται πάση θυσία ένα γκολ ο Λίνεν έριξε άμεσα στην μάχη τους Τοροσίδη και Ιμπαγάσα. Ο Ολυμπιακός είχε στην αρχή της επανάληψης κάποιες μικροευκαιρίες αλλά οι γηπεδούχοι έκλειναν καλά τους χώρους και δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να κάνει την μεγάλη φάση. Ο Ιμπαγάσα και ο Τοροσίδης προσπαθούσαν αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν. Μέχρι… αύριο να έπαιζαν γκολ δεν πρόκειται να έβαζαν στην Μακάμπι. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και ο Ολυμπιακός κατέγραψε έναν  ντροπιαστικό αποκλεισμό!

Μετράει ώρες ο Λίνεν


Ήταν στραβό το κλήμα για τον Γερμάνο το έφαγε και ο... αποκλεισμός. Πλέον ο Έβαλντ Λίνεν μετράει ώρες στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς το αποψινό κάζο φέρει και την δική του υπογραφή! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ψαχνόταν να τον αντικαταστήσει και μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι πολύ δύσκολα δεν θα το κάνει πράξη!

MAN OF THE MATCH:
Τα έκανε όλα. Έτρεξε, δημιούργησε, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Ο διεθνής Ισραηλινός, Ιτζχάκι, είναι ένας από τους λίγους ποιοτικούς παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της Μακάμπι και το έδειξε στο αποψινό παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Το όνομα του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Μακάμπι σε αυτή την αποψινή ιστορική πρόκριση. Ο Κολαούτι ήταν εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και με το γκολ που πέτυχε έστειλε στον… παράδεισο των πλέι-οφ την Μακάμπι και τον Ολυμπιακό στην… κόλαση του αποκλεισμού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Το δίδυμο Ντουντού-Μαρέσκα στα χαφ. Δεν μάρκαραν σωστά, δεν κάλυπταν χώρους, δεν ηρεμούσαν το παιχνίδι, δεν κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα. Τι έκαναν; Απολύτως τίποτα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει… έγκλημα που δεν έχει κλείσει από την αρχή του καλοκαιριού αξιόπιστους αμυντικούς μέσους.

Η ΓΚΑΦΑ:
Ίσως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξανασκεφτεί το αν θα πρέπει να αποκτήσει βασικό πορτιέρο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει γεράσει, τα χρόνια έχουν περάσει και οι αντιδράσεις του δεν θυμίζουν σε τίποτα τις χρονιές που… κατέβαζε τα ρολά. Στην φάση του γκολ έχει ευθύνη γιατί η μπάλα πηγαίνει πολύ αργά προς την εστία του αλλά νομίζει ότι θα καταλήξει άουτ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:
Σε γενικές γραμμές η διαιτησία ήταν καλή. Μοναδικό αρνητικό η φάση με το γκολ του Ζαϊρί που κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο διαιτητής σφύριξε το χέρι του Μαροκινού μόνο όταν ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και ενώ ήδη διανύσει το μισό γήπεδο!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, με παίκτες σε άλλο γήπεδο και προπονητή που παρέταξε μια ομάδα που δεν έκανε μισή φάση σε όλο το ματς και το πλήρωσε. Αυτή η ντροπιαστική εικόνα πληρώθηκε και οι «ερυθρόλευκοι»… μένουν Ελλάδα.


Λεπτό προς λεπτό


1': Αρχίζει το ματς

9': Σουτ του Σαμπά, θα μπλοκάρει ο Νικοπολίδης

17': Μακρινό σουτ του Μαρέσκα, η μπάλα άουτ.

19': Έναν λοστό πέταξαν οι Ισραηλινοί προς τον Αντώνη Νικοπολίδη. Το ματς διακόπηκε για δύο λεπτά και το αντικείμενο απομακρύνθηκε.

21': Ο Νικοπολίδης θα μπλοκάρει την μπάλα αλλά θα βγει μαζί της εκτός περιοχής. Κίτρινη κάρτα στον Μεντουγιανίν που πήγε να εκτελέσει γρήγορα την φάση πριν σφυρίξει ο διαιτητής.

24': Κίτρινη στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

30': Μακρινό σουτ του Μεντουγιανίν ο Νικοπολίδης θα κάνει κακή απόκρουση, ο Κολαούτι θα πάρει το... ριμπάουντ θα πέσει στην περιοχή αλλά ο ρέφερι θα δείξει «παίζεται».

32': Κίτρινη στον Ζαϊρί σε μια τρελή φάση, όπου ο Μαροκινός πήρε την μπάλα με το χέρι από το κέντρο, στην συνέχεια μετά από ωραία κούρσα σκόραρε με τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ και να σφυρίζει φάουλ για το χέρι του παίκτη του Ολυμπιακού!

34': Κεφαλιά του Γιενί, λίγο άουτ.

37': Κίτρινη στον Μοντεστό.

42': ΓΚΟΛ! 1-0 η Μακάμπι! Ο Κολαούτι μετά από τραγική ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού θα πιάσει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και θα νικήσει τον Νικοπολίδη.

45': Λήξη πρώτου μέρους.

46': Αρχίζει το δεύτερο μέρος.

46': Τοροσίδης αντί Μοντεστό.

51': Ο Ντιόγκο ξεφεύγει, σουτάρει δυνατά αλλά ο Στράουμπερ θα απομακρύνει!

53΄: Σέντρα Τοροσίδη, κεφαλιά Μαρέσκα, άουτ.

58': Ιμπαγάσα αντί Ζαιρί.

64': Κεφαλιά Ντουντού, λίγο άουτ.

70': Μπουζαγκλό αντί Κολαούτι.

71': Μήτρογλου αντί Μαρέσκα,

73': Σουτ Ρόμενταλ, άουτ.

81': Εκτός ο Ιτζχάκι εντός ο Αβιντόρ.

85': Μαλούλ αντί Ζιβ

90': Κόκκινη στον Ντιόγκο για χτύπημα εκτός φάσης στον Στράουμπερ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιόσι Μισράχι):
Στράουμπερ, Γκάφνι, Νιβάλντο, Στρουλ, Σαμπάν, Σιντιμπέ, Γιένι, Ιτζχάκι (80' Άβιντορ), Ζιβ, Μεντούνγιανιν, Κολαούτι (68' Μπουζάγκλο).

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο (46' Τοροσίδης), Ντουντού, Μαρέσκα (70' Μήτρογλου), Ζαϊρί (58' Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ, Όσκαρ, Ντιόγο


Μικρά - μικρά
Εκτός 18άδας για τον Ολυμπιακό έμειναν οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Φετφατζίδης,  Μπάλαζ Μέγιερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...