SIEMENS…..ΟΟΟΟΠΠΑΑΑΑΑ…….!!!!!!

Για μία χρονιά ακόμη η χώρα μας πέτυχε να διακριθεί στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον και ο Γιώργος Αλκαίος με την εμφάνισή του μας χάρισε την όγδοη θέση.  Τα κανάλια άφησαν για λίγες ώρες τις εξεταστικές, τον Καλλικράτη, τους μισθούς και τις συντάξεις και καταπιάστηκαν με το ΟΠΑ.  Όμως η σκληρή, έως και απάνθρωπη καθημερινότητα είναι εδώ.  Τα άσχημα μαντάτα διαδέχονται με ταχείς ρυθμούς το ένα το άλλο.  Τα εκατομμύρια από τις μίζες σφυρίζουν σαν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια μας. Οι Έλληνες πολίτες νοιώθουν απογοήτευση γιατί οι υποψίες και τα μισόλογα που ακούγονταν εδώ και χρόνια για την πολιτική σήψη και τα πολιτικά σαπρόφυτα, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο χυδαίο, ωμό και ξεδιάντροπο ύφος από τις ομολογίες των κυρίων Τσουκάτου και Μαντέλη. 
Συμψηφισμός  των σκανδάλων

Οι ανακριτικές επιτροπές προσπαθούν να κρατήσουν ορισμένες ισορροπίες και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια συμψηφισμού των σκανδάλων.  Όμως με τον τρόπο αυτό οι μεγαλοκαρχαρίες της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, οι ένοχοι της απιστίας, οι εγκληματίες με τις μίζες έχω την εντύπωση ότι δεν θα αποκαλυφθούν. Δεν μπορεί να λάμψει η αλήθεια όταν το ΠΑΣΟΚ λέει Μαντέλη εμείς, αλλά και η Νέα Δημοκρατία έχει έναν υπουργό που «τα πήρε». Αυτό το παιχνιδάκι οι υποψιασμένοι Έλληνες δεν το χάβουν. Αν λοιπόν συνεχίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα σε αυτό τον ρυθμό είναι βέβαιο ότι θα ακουστεί δυνατή και αγανακτισμένη η λαϊκή φωνή ΟΠΑΑΑΑΑ, φτάνει,  δεν μας κοροϊδεύετε άλλο.  Αλλά ανεξάρτητα από το ποιοί και πόσοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί θα λογοδοτήσουν, εκείνο το οποίο προέχει είναι η επιστροφή των μαύρων χρημάτων στα δημόσια ταμεία. Απλή διαπόμπευση, παρωδίες δικών, παραγραφές και ότι άλλο επινόησαν ή θα επινοήσουν για να πέσουν στα «μαλακά» οι διάφοροι ένοχοι δεν έχει πλέον καμία σημασία. Οι Έλληνες πολίτες είδαν να τους κλέβουν τα χρήματά τους με διάφορους τρόπους και μεθοδεύσεις. Τα χρήματα που κατέβαλαν με μορφή φόρων κάθε είδους, για την στήριξη του κράτους, καλούνται σήμερα να τα δώσουν πάλι και μάλιστα με την μορφή θυσιών που προσβάλλουν την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπειά τους.
Το καλό παράδειγμα
Δεν είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα ενδώσουν στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης της Ευρώπης και του Δ.Ν.Τ. αλλά σε κάθε περίπτωση  οι ταγοί της πολιτείας είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το καλό και φωτεινό παράδειγμα. Η περιουσία, κινητή και ακίνητη, εκείνου που έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα, εκείνου που έχει δωροδοκηθεί με οποιοδήποτε τρόπο,  πρέπει να δημεύεται και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Είναι η μοναδική λύση που θα μπορέσει να φέρει τους Έλληνες στο φιλότιμο και να τους παρακινήσει ώστε να συμβάλλουν με τις θυσίες τους στην  οικονομική ενίσχυση της πατρίδας. Νομικά και δικολαβίστικα τερτίπια που μεταθέτουν στο μέλλον τις απαιτήσεις της Πολιτείας, έχουν ως αποτέλεσμα την αυξανόμενη αγανάκτηση των πολιτών και την μειωμένη συμβολή τους στην προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας. Και κάτι ακόμη που θεωρώ πως έχει μεγάλη σημασία. Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις των πολιτικών ταγών, του τύπου «το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο» κλπ, μοιάζουν πλέον με θλιβερά ανέκδοτα, αφού  οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμη και το κόκκαλο δεν υπάρχει πιά. Το έκλεψαν και αυτό.  
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...