Μην ξεγράφετε τον Θανάση!


Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν έβγαλε πρόεδρο. Επειδή πολύ απλά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που προτάθηκε εκ νέου, με τα μέλη να φτάνουν στο σημείο σχεδόν να τον… παρακαλάνε, αρνήθηκε εκ νέου τη θέση του επικεφαλής.
Όλα λοιπόν θα ξεκαθαρίσουν (πρώτα ο Θεός) στην Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το κεφάλαιο Θανάση Γιαννακόπουλου, έκλεισε οριστικά. Η αλήθεια όμως διαφέρει. Σύμφωνα με ...
πληροφορίες, κανείς δεν πρέπει να… ξεγράφει το σενάριο να δούμε τελικά τον «τυφώνα» στον προεδρικό θώκο του «τριφυλλιού». Οι επαφές και οι συζητήσεις μαζί του θα συνεχιστούν όλο αυτό το διάστημα και δεν αποκλείεται εντέλει να πει το πολυπόθητο ναι.

Καθοριστικό ρόλο, θα παίξει και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τι εννοούμε; Μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου, δεδομένα κάποιος από τους μετόχους θα καλύψει το ποσοστό του “Mr. Mig”, παίρνοντας αυτόματα και τις μετοχές που αντιστοιχούν σε αυτό. Ο μέτοχος που θα το κάνει, ουσιαστικά θα έχει άμεση σχέση με την προεδρία. Κοινώς, αν η οικογένεια Γιαννακόπουλου καλύψει το ποσό που έπρεπε να δώσει ο κ. Βγενόπουλος, αυτόματα σημαίνει πως ο νέος πρόεδρος θα έχει το επίθετο Γιαννακόπουλος. Με πιθανότερο τον Θανάση.

Δεν δέχτηκαν

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το Δ.Σ., τα τέσσερα πρόσωπα που επιλέχτηκαν για την εκτελεστική επιτροπή, ψηφίστηκαν για να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις, όχι όμως ομόφωνα. Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Ξυλάς και Ζολώτας, ψήφισαν κατά των Γιάννη Βεκρή, Γιώργου Νίκα, Δημήτρη Γόντικα και Φάνη Βουτσαρά.
Σε ότι έχει να κάνει με την προεδρία, ο Μιχάλης Ζολώτας πρότεινε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη! Όμως, αμέσως τα μέλη που πρόσκεινται στον Τζίγκερ τόνισαν πως δεν επιθυμεί το συγκεκριμένο αξίωμα και η διαδικασία προχώρησε.
Όσο για τον Αντώνη Αντωνιάδη, εξέφρασε και στο Δ.Σ. τα παράπονά του για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, επισημαίνοντας πως τον παρέκαμψε σε ζητήματα που ήταν αρμοδιότητάς του (τις επαφές με τους οργανωμένους δηλαδή).

Προχωρά ο σχεδιασμός

Πάμε τώρα στο βασικό θέμα του σχεδιασμού της ερχόμενης σεζόν. Οι κ.κ. Βεκρής, Γόντικας, Νίκας και Βουτσαράς, πραγματοποίησαν σύσκεψη αμέσως μετά το τέλος του Δ.Σ. Επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Νίκο Νιόπλια, στον οποίο και μετέφεραν την απόφαση του συμβουλίου, να παραμείνει δηλαδή στον πάγκο του «τριφυλλιού». Ο Έλληνας τεχνικός σαφώς ικανοποιήθηκε από την εξέλιξη αυτή. Όμως, η αναχώρησή του για τις ΗΠΑ (θα παραβρεθεί σε εκδήλωση της ΠΑΛΕΦΙΠ Νέας Υόρκης) καθυστερεί για λίγες μέρες την υπογραφή των συμβολαίων. Ότι οι δύο πλευρές θα τα βρουν, δεν τίθεται θέμα. Απλά μένει να δούμε αν θα είναι μονοετές ή διετές το νέο συμβόλαιο του Νιόπλια.

Τεχνικός διευθυντής

Στο θέμα του τεχνικού διευθυντή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν «παίζουν» τα ονόματα των Πάολο Σόουζα και Αλιόσα Ασάνοβιτς. Επαφές υπάρχουν με ξένο, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει. Όπως και να έχει, αυτό δεν είναι το ζήτημα που «καίει» τους «πράσινους». Η απόφαση να προχωρήσει ο σχεδιασμός, είναι δεδομένη.
Κοινώς, μετά την υπογραφή του Νίκου Νιόπλια, θα ξεκινήσουν επαφές με παίκτες τους οποίους θα υποδείξει ο Έλληνας τεχνικός. Ονόματα που λίγο πολύ είναι γνωστά (π.χ Μαρτσένα, Σκόκο).

Μπάτζετ

Ακόμη δεν έχει οριστεί το ακριβές ποσό του μπάτζετ που θα ξοδευτεί στις μεταγραφές. Αυτό θα γίνει, ανάλογα με τις προτάσεις του Νιόπλια. Δηλαδή, θα πει ο 45χρονος «θέλω αυτούς», η εκτελεστική επιτροπή θα προχωρήσει τις επαφές με τους συγκεκριμένους παίκτες και εν συνεχεία θα ενημερώσει τους μετόχους για το πόσα χρήματα απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσουν οι αποκτήσεις των ποδοσφαιριστών. Και ανάλογα οι ισχυροί άνδρες του Παναθηναϊκού θα αποφασίσουν. Πάντως, όλα δείχνουν ότι το τελικό ποσό θα είναι μεγαλύτερο από τα 5 εκατ. που αρχικά είχαν ακουστεί.

http://www.theplayer.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...