Παπανδρέου: Συμμερίζομαι την αγωνία των αγροτών

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δηλώνοντας ότι συμμερίζεται την αγωνία των αγροτών, που είναι απροετοίμαστοι και απροστάτευτοι στο έλεος των ανεξέλεγκτων δυνάμεων των αγορών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απάντησε σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων που αφορούν στην αγροτική πολιτική και στις μαζικές κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου.


«Οι αγρότες έχουν δίκιο για τις ανησυχίες τους, είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, τις τιμές των προϊόντων τους να φθίνουν με τους μεσάζοντες να είναι οι μεγάλοι που ωφελούνται», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας αρχικά σε ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το αγροτικό εισόδημα συμπιέστηκε από την ανοχή της παραβίασης κάθε κανόνα της αγοράς.

«Πλήρωσε ακριβά ο αγροτικός πληθυσμός τους αναχρονιστικούς πελατειακούς συνδικαλιστικούς θεσμούς, που είναι εμπόδιο στον αγρότη και όχι δύναμη διαπραγμάτευσης και εκπαίδευσης και στήριξής τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου από του βήματος του Βουλής κάλεσε τους αγρότες να αφήσουν τα μπλόκα και να συμμετάσχουν στη μεγάλη αλλαγή στον αγροτικό τομέα τονίζοντας ότι τα μπλόκα δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα.

«Ζητώ υπευθυνότητα, ελάτε να κάνουμε μια νέα αρχή» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...