Αϊτή. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των πλιατσικολόγων-- τουλάχιστον ένας νεκρός


Αϊτινοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σήμερα το πρωί εναντίον πλιατσικολόγων σε μια αγορά στο Πορτ-ο-Πρενς, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν από αυτούς, μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.


Οι πλιατσικολόγοι ήταν έτοιμοι να αρπάξουν εμπορεύματα στην αγορά Hyppolite όταν ένας από αυτούς, ένας άνδρας τριάντα περίπου ετών που χτυπήθηκε από σφαίρες στο κεφάλι, πέθανε.

Ένας άλλος πλιατσικολόγος άρπαξε αμέσως το σακίδιο του θύματος.

Η σύγκρουση μεταξύ της αστυνομίας και των πλιατσικολόγων συνεχίστηκε, και ενισχύσεις της αστυνομίας έφθασαν στη περιοχή οπλισμένες με κυνηγετικά όπλα και τουφέκια.

Οι λεηλασίες αυξάνονται στην πρωτεύουσα της Αϊτής, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό της Τρίτης που προκάλεσε περίπου 40.000 με 50.000 νεκρούς και 1,5 εκατομμύριο άστεγους.


Μεγάλο μέρος του πληγέντος πληθυσμού δεν έχει αρκετή τροφή ή πόσιμο νερό και η διανομή της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω της καταστροφή των κύριων οδικών αρτηριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...