Τον προηγούμενο Απρίλιο αναδείχθηκε ως «η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα» ενώ ένα μήνα αργότερα - και μάλιστα για τέταρτη στη σειρά χρονιά - στέφθηκε με τον μάλλον αδιάφορο τίτλο της «πρωτεύουσας των συνεδρίων». Ο λόγος για την Βιέννη που τώρα αποσπά και τον τίτλο της «δημοφιλέστερης πόλης της Ευρώπης».
Σύμφωνα με τη στατιστική της διεθνούς πύλης κρατήσεων μέσω διαδικτύου «Hotel Reservation Service», η αυστριακή πρωτεύουσα βρέθηκε το 2009 στην πρώτη θέση των δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων, ακολουθούμενη από το Παρίσι και το Λονδίνο. 'Οπως αναφέρεται στη στατιστική αυτή, οι τιμές των ξενοδοχείων στη Βιέννη παρουσίασαν τον προηγούμενο χρόνο μία μείωση, κατά μέσο όρο, της τάξεως του 18%, σε σχέση με το 2008.
Η ίδια στατιστική διαπιστώνει μεγάλες διαφορές στο κόστος διανυκτέρευσης στις ευρωπαϊκές πόλεις, για παράδειγμα η Ζυρίχη, με μέσο κόστος διανυκτέρευσης στα 124 ευρώ, είναι πάνω από δύο φορές ακριβότερη από την Πράγα, η οποία με ένα μέσο κόστος διανυκτέρευσης 59 ευρώ, εμφανίζεται ως η πλέον συμφέρουσα πόλη στην Ευρώπη. Σε παγκόσμια κλίμακα, η Νέα Υόρκη είναι η, με απόσταση, ακριβότερη πόλη, καθώς η μέση τιμή δωματίου σε ξενοδοχείο ανέρχεται σε 157 Ευρώ, και αυτό παρόλη τη μείωση των τιμών τον περασμένο χρόνο κατά 18%.
'Οπως αναφέρεται στη στατιστική, η Ελβετία, έχοντας συνολικά τέσσερις πόλεις της, συγκεκριμένα τις Γενεύη, Ζυρίχη, Βασιλεία και Βέρνη, που βρίσκονται μεταξύ των δέκα ακριβότερων τουριστικών προορισμών σε παγκόσμια κλίμακα, θεωρείται η ακριβότερη χώρα διακοπών στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως τον προηγούμενο Απρίλιο, η Βιέννη είχε κατακτήσει την πρώτη θέση για την ποιότητα ζωής, στον κατάλογο των 215 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα και σε ετήσια βάση, η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer».
Έναν μήνα αργότερα, η Βιέννη είχε βρεθεί, για τέταρτη στη σειρά χρονιά, στην κορυφή του καταλόγου της στατιστικής ως προς τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, που δημοσιεύει η «International Congress and Convention Association», παραμένοντας η ίδια, με τον τρόπο αυτό «πρωτεύουσα των συνεδρίων», καθώς μέσα στο 2008 διοργανώθηκαν στην αυστριακή πρωτεύουσα 139 διεθνή συνέδρια, έναντι των 136 στη Βαρκελώνη, των 118 στη Σιγκαπούρη και των 100 συνεδρίων στο Βερολίνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου