Ζίκο ήταν και πάει...


Παρελθόν αποτελεί από τα ξημερώματα της Τρίτης (19/1) ο Ζίκο από τον πάγκο του Ολυμπιακού κάτι που αναμενόταν μετά τη νέα γκέλα στην Καβάλα. Ποιοι ακούγονται ως πιθανοί αντικαταστάτες του Βραζιλιάνου προπονητή...

Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και ο Βραζιλιάνος τεχνικός μετρούσε τις τελευταίες ώρες του στον Πειραιά. Η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας, αποφάσισε έπειτα από επικοινωνία με τον Σωκράτη Κόκκαλη την απομάκρυνση του Ζίκο από τον πάγκο. Το μόνο που απομένει είναι να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες (αποζημιώσεις) για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι σχετικές ανακοινώσεις.

Άλλωστε, για τους περισσότερους ο 56χρονος προπονητής είχε τελειώσει μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μένει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Μέσα στις επόμενες ώρες όπως όλα δείχνουν, ο Ζίκο θα ετοιμάσει τα πράγματά του για το ταξίδι της επιστροφής στη Βραζιλία.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη διάδοχη κατάσταση με το δίδυμο Μπάντοβιτς-Νινιάδη να είναι μια από τις λύσεις που υπάρχουν στα υπόψιν. Και αυτό διότι όπως αναφέρει ο «Πρωταθλητής» υπάρχει και η σκέψη για λύση από το εξωτερικό. Τα ονόματα που ακούγονται και φέρεται να βρίσκονται ψηλά στη λίστα είναι αυτά των Μάριο Μπερέτα και Φατίχ Τερίμ. Η έλευση του Σωκράτη Κόκκαλη μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δρομολογήσει και τις εξελίξεις.


Τελειώνουν των Ντάτολο, Καστίγιο

Εντός της ημέρας αναμένεται να κλείσουν δύο μεταγραφικές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό. Ο Χεσούς Ντάτολο πέρασε την Δευτέρα από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και σήμερα θα υπογράψει το συμβόλαιό του. Το μεσημέρι θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να τελειώσει και το τυπικό μέρος του δανεισμού του από τη Νάπολι και την Κυριακή είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ τις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσει και το σίριαλ της επιστροφής του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό. Από την πλευρά του παίκτη υπάρχει αισιοδοξία για τη θετική έκβαση της υπόθεσης. «Όλα είναι καλά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πολύ σε 24 ώρες ο Καστίγιο θα είναι πάλι παίκτης του Ολυμπιακού», λένε οι άνθρωποι από το περιβάλλον του 25χρονου άσου.


Νικοπολίδης: «Πάντα υπάρχει ελπίδα»

Τα πράγματα με το όνομά τους κατονόμασε ο Αντώνης Νικοπολίδης για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό. «Η αλήθεια είναι, κι εάν το πάρουμε από την ημέρα που φύγαμε για διακοπές και γυρίσαμε, ότι είναι σαν να μη γυρίσαμε ποτέ. Ως ομάδα είμαστε εντελώς εκτός ρυθμού. Τίποτα δεν μας πηγαίνει. Δεν είμαστε αυτοί που ήμασταν πριν φύγουμε και γενικώς το προηγούμενο διάστημα. Δεν μπορείς να πεις ότι φταίει το ένα ή φταίει το άλλο. Είναι δύσκολη η θέση για όλους μας. Σημασία έχει τι μπορούμε να φτιάξουμε».

Στη συνέχεια ο έμπειρος πορτιέρο προσθέτει: «Ο,τι έγινε έγινε και δεν αλλάζει. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε πέντε πράγματα, να βρούμε πάλι τον χαμένο δρόμο μας. Να παίζουμε ως ομάδα, διότι δεν παίζουμε ως τέτοια. Υπάρχουν στιγμές που παίζουμε τελείως άναρχα. Βέβαια, μας πιέζουν ο χρόνος και το αποτέλεσμα και κάπου εκεί κι εμείς παίζουμε άναρχα. Είναι δεδομένο ότι με την εμπειρία μας έπρεπε να αποδίδουμε καλύτερα. Σε εκείνα τα σημεία φαινόμαστε σαν να μην είμαστε ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Ιεροκλής Στολτίδης τόνισε: «Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πω. Ολα αυτά τα χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό, πρώτη φορά βλέπω την ομάδα να παίζει έτσι. Ακόμα και στις χειρότερες μέρες μας μπαίναμε μέσα στο γήπεδο και κάναμε τέσσερις-πέντε ευκαιρίες. Χάλια να ήμασταν, τέσσερις-πέντε ευκαιρίες τις βγάζαμε σε κάθε παιχνίδι και τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε τρία σουτ έξω από την περιοχή όλα κι όλα. Πώς να κερδίσεις έτσι;».

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...