Πύρινα μέτωπα στην Αττική

Bookmark and Share

Στις φλόγες η Αττική, με δύο πύρινα μέτωπα σε Μαγούλα-Ασπρόπυργο και Άγιο Στέφανο να ξεσπούν μέσα σε λίγα λεπτά και να μαίνονται ανεξέλεγκτα. Στη Μαγούλα, απειλείται η βιομηχανική ζώνη του Θριάσιου. Οι επιχειρήσεις έχουν εκκενωθεί, οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια πυροσβεστών, ενώ η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο διακόπηκε λόγω των πυκνών καπνών.

Κινδυνεύει η βιομηχανική ζώνη στο Θριάσιο Η φωτιά στη Μαγούλα Αττικής ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 13:30 και απειλεί τη βιομηχανική ζώνη στο Θριάσιο. Η φωτιά έχει διασπαστεί σε 3-4 μέτωπα και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από βιομηχανίες και αποθήκες, που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη, μια αποθήκη εργοστασίου κάηκε, καθώς τα οχήματα της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο είχαν ξεμείνει από νερό! Οι άνεμοι που πνέουν είναι ιδιαίτερα ισχυροί και βοηθούν στην ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς. Λόγω των πυκνών καπνών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Δερβενοχωρίων, μετά το Θριάσιο νοσοκομείο, στο ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού. Όπως αναφέρει στη zougla.gr ο δήμαρχος Μαγούλας, Θεόφιλος Ρόκας, απειλείται το κτίριο της Εθνικής Ακινήτων. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 ελικόπτερα. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της χαμηλής ορατότητας τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν. Υδροφόρες των γειτονικών δήμων συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Απειλήθηκαν σπίτια στον Άγιο Στέφανο Στις 14:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Άγιο Στέφανο, κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης, με κατεύθυνση τη λίμνη Μαραθώνα. Η πυρκαγιά απείλησε σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, με την έγκαιρη επέμβαση ωστόσο των πυροσβεστικών δυνάμεων περιορίστηκε στο δάσος και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά Στο μεταξύ, πριν λίγο ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χιονάτα, στην Κεφαλονιά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 12 πυροσβέστες, 3 ελικόπτερα και 1 πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...