Καραβόμυλος: Πως φτάσαμε να κινδυνέψουν ζωές χτές.









Πέρυσι αρχές Οκτώβρη, ( http://vlahatasamis.blogspot.gr/2011/10/blog-post_16.html ) με μία ξαφνική και έντονη βροχόπτωση, φερτά υλικά που έφερε το ρέμα  που περνά από την άκρη του χωριού, μπάζωσαν τα δυο γεφύρια ( της Μελισσάνης και του κεντρικού δρόμου Σάμης - Α. Ευφημίας ). Με σχετικές αναρτήσεις στο διαδίχτυο  είχα ενημερώσει την Δημοτική Αρχή καθώς και όλους τους ενδιαφερόμενους. Την ίδια μέρα της βροχόπτωσης, πέρασε ο Δήμαρχος από τα σημεία που είχαν δημιουργηθεί τα προβλήματα και ακολούθησε μετά από λίγες μέρες και ο κ. Ανδρεάτος από την ¨Πολιτική Προστασία¨.
Από τότε... ούτε φωνή ούτε ακρόαση!!!
Κανείς δεν ξαν' ασχολήθηκε με το θέμα, τα γεφύρια έμειναν μπαζωμένα και το ρέμα σε κάποια σημεία του  ξανάγινε δρόμος!!!
Χτες λοιπόν  με την έντονη βροχόπτωση, το γεφύρι της Μελισσάνης έφραξε τελείως με αποτέλεσμα ο δρόμος, ο  παράλληλος του ρέματος, να γίνει χείμαρος και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στις φωτογραφίες. Άνθρωποι κινδύνεψαν, περιουσίες καταστράφηκαν και έπεται και συνέχεια!

 Έπεται και συνέχεια γιατί, παρατηρώντας τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον, βλέπουμε ότι έχουμε βροχοπτώσεις με αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού σε λίγες ώρες. Αν λάβουμε υπόψην μας λοιπόν ότι το ρέμα που αναφέρουμε, ξεκινάει ανατολικά των Διλινάτων, φτάνει και περνά μέσα από τα Βλαχάτα της Σάμης και καταλήγει στην θάλασσα στον Καραβόμυλο, καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται πλέον μια σοβαρή μελέτη τουλάχιστον στο μήκος του ρέματος από Βλαχάτα μέχρι και στις εκβολές του στον Καραβόμυλο.
 Αντί αυτού, έχουμε επιτρέψει τμήματα του ρέματος να έχουν γίνει δρόμος ( παράνομα ) καθώς επίσης να μην ασχολούμαστε ούτε με τον στοιχειώδη καθαρισμό των γεφυριών!
Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και εμείς οι κάτοικοι επίσης τις δικές μας, γιατί την επόμενη φορά, κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι δεν γνώριζε...
Τάσος Καβαλλιεράτος.
Φωτογραφίες : Τάκης Τόκκας - Γεωργία Καβαλλιεράτου Κοσκινιώτου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...