ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών σε Ελλάδα και εξωτερικό . Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οχτώ μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε - όλοι αλλοδαποί- Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν επίσης (80) παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν με φορτηγό όχημα, χρησιμοποιώντας άλλο αυτοκίνητο ως προπομπό Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μετά από πολυήμερη εμπεριστατωμένη έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οργανωμένο κύκλωμα, που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Συνελήφθησαν προχθές (07.10.2012) το πρωί, στα διόδια Ελευσίνας και το κέντρο της Αθήνας, οχτώ (8) μέλη του κυκλώματος (4 υπήκοοι Ιράκ ηλικίας 21, 35, 30 και 29 ετών, ένας υπήκοος Αφγανιστάν 20 ετών, ένας υπήκοος Μπαγκλαντές 29 ετών και ένας 39χρονος υπήκοος Συρίας), ενώ αναζητούνται ακόμα πέντε (5) αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος. Από την πολυήμερη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες και τα υπόλοιπα μέλη που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διακινούσε παράνομους μετανάστες, τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό. Η εγκληματική ομάδα διέθετε καθορισμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση, καθώς τα μέλη της είχαν κατανεμηθεί σε ηγετικούς, συντονιστικούς και περιφερειακούς ρόλους, ενώ εφάρμοζαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης. Επιπλέον για την παράνομη δράση τους διέθεταν οχήματα, ως μέσα μεταφοράς των μεταναστών καθώς επίσης και μια εγκαταλειμμένη αποθήκη στην περιοχή του Ασπροπύργου, την οποία είχαν μεταστρέψει σε χώρο συγκέντρωσης και παραμονής των μεταναστών και ως ενδιάμεσο «σταθμό» για την προώθηση τους στον τελικό προορισμό. Επίσης τα μέλη του κυκλώματος ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους από τις διωκτικές Αρχές και δεν χρησιμοποιούσαν το τραπεζικό σύστημα για τις οικονομικές τους δοσοληψίες και συναλλαγές. Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, το οργανωμένο κύκλωμα για την διακίνηση τριάντα, από τους ογδόντα μετανάστες, είχε αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 82.500 ευρώ. Προχθές το πρωί, στα διόδια της Ελευσίνας, με συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε (5) από τα μέλη του κυκλώματος, την ώρα που μετέφεραν ογδόντα (80) παράνομους μετανάστες με το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με σκοπό να τους προωθήσουν στην Ιταλία. Ως προπομπό χρησιμοποιούσαν ένα Ι.Χ.Ε., για να ελέγχει το δρομολόγιό τους . Στη συνέχεια κατά την εξέλιξη της επιχείρησης συνελήφθησαν, στο κέντρο της Αθήνας και στη περιοχή των Πατησίων, ακόμα τρία (3) από τα μέλη της ομάδας, ενώ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.
Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν :
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτ/τα.
Έντεκα (11) κινητά τηλέφωνα και τέσσερις (4) κάρτες SIM.
Το χρηματικό ποσό των (385) ευρώ.
Μικροποσότητα ηρωίνης.
Κάρτα ανάληψης ΑΤΜ, άδεια ικανότητας οδήγησης κλπ έγγραφα
Ένα ιδιόχειρο σημείωμα, με χρηματικά ποσά από την παράνομη δράση τους

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...