« ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΜΕ .. ΤΑ ΔΩΡΑ. ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΟΟΟΟΥΝ!!! ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ!!!»








Της Αντωνίας Κατράνα
Παρακολουθώντας μια ταινία τις προάλλες, βιάστηκα να πω ότι χάνω τον χρόνο μου βλέποντάς τη. Στα 5 πρώτα λεπτά κατέληξα για το τέλος της και στα 35 λεπτά ανακοίνωσα μέσω sms, σε έναν φίλο, που την είχε δει, ότι τζάμπα την βλέπω, ότι τζάμπα κέρδισε OSCAR και ότι στην ουσία είμαι πιο μπροστά ΚΑΙ από τον σεναριογράφο ΚΑΙ από τον σκηνοθέτη!
Τώρα που το ξανασκέφτομαι,(όπως κάνω πάντα, όταν απομακρύνω για λίγο κάτι απ’ το πλάνο μου), δεν ήταν καθόλου «τζάμπα» που την είδα, γιατί ήταν η αιτία , που γράφω αυτά αυτή την στιγμή.

Και τώρα, λοιπόν, αναρωτιέμαι το εξής: Ποιος είναι ο λόγος που κερδίζουμε κάτι, όταν το θέλουμε πολύ??? Το κερδίζουμε…..
Α. λόγω απάτης??
Β. επειδή ξέρουμε πώς θα το κερδίσουμε??
Γ. από τύχη??
Δ. ή επειδή μας είναι γραμμένο??
Το θέμα είναι ότι, όταν θέλουμε κάτι πολύ και το θέλουμε ΤΩΡΑ δεν έρχεται ΠΟΤΕ. Δεν ξέρω αν φταίει κάποιο είδος ατυχίας ή κάποιος νόμος απώθησης. Απωθούμε αυτό που θέλουμε να πλησιάσουμε, δηλαδή. Και αυτό σίγουρα συμβαίνει, γιατί όταν θέλουμε κάτι πολύ, πιέζουμε τα πράγματα να συμβούν γρήγορα. Και η πίεση προκαλεί… πνιγμό σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι αστείο, αν το σκεφτείτε, να περιμένετε τους μάγους με τα δώρα σε εποχή διαφορετική από… τα Χριστούγεννα…….. Οι μάγοι θα έρθουν, όταν πρέπει να έρθουν και ΟΧΙ γιατί το θέλετε, αλλά γιατί το θέλουν αυτοί.
‘Όπως και ο έρωτας… Έρχεται όταν θέλει αυτός, δεν υπολογίζει τους δικούς σας υπολογισμούς. Εσείς μπορεί να τα έχετε όλα στρωμένα. Και να μην θέλετε να αλλάξετε ΤΙΠΟΤΑ. Συγγνώμη, αλλά δεν θα σας ρωτήσει κιόλας! Αυτός είναι Θεός. Εμείς απλά θνητοί.
Και το πιο μαγικό είναι…. ότι οι μάγοι θα φέρουν το δώρο στη ζωή σας… ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙ να σας ενδιαφέρει ο τρόπος που θα το κερδίσετε. Όταν πάψει να σας ενδιαφέρει αν νικήσετε. Όταν θα πάψει να σας ενδιαφέρει ο ίδιος ο στόχος.
Και από το πουθενά….. (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ, θα σας συμβεί ΕΣΤΩ μία φορά), οι μάγοι, αφού ξεμπλοκάρουν το αυτοκίνητό τους από την Κηφισίας, θα τρέξουν με χίλια για να σας φέρουν…. πολλά παραπάνω από όσα ζητήσατε… Και…. Όχι…. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξη… ούτε τόσο ρομαντική… Αυτό που περιγράφω μπορεί να είναι μόνο δύο πράγματα.. Είτε ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ… είτε… της μοίρας σας γραφτό… Αντίφαση θα μου πείτε. Και θα συμφωνήσω. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ, όμως… και ίσως δεν χρειάζεται καν να αναλυθεί. Το τι και το πώς καμιά φορά είναι ασήμαντα μπροστά στο μεγαλείο των δώρων που κάνει ο Θεός σε μας τους… γήινους.
Ας έχουμε την αγκαλιά μας ανοιχτή… για να λάβουμε τα… δώρα..Και το μυαλό μας σε εγρήγορση για να μην χάσουμε την στιγμή.


                                             ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
                                             ΜΕ ΑΠΟΨΗ
                                             ΚΑΙ… ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! )))

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...