Οι Έλληνες ακρίτες της Αυστραλίας

Σε ένα απομακρυσμένο σημείο, στο τροπικό Κουϊνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας έφτασαν πριν 90 χρόνια Έλληνες για να εργαστούν στο ζαχαροκάλαμο. Μια από τις πιο δύσκολες εργασίες. Κάποιοι άντεξαν και ρίζωσαν εκεί.Πριν λίγες μέρες η ομογένεια του ακριτικού Ινισφέιλ στο βόρειο Κουίνσλαντ γιόρτασε την 75η επέτειο από την ίδρυσή της.Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ. Τζιμ Ράπτης, ο δήμαρχος Κάσογουέρι Ρίτζιοναλ Σάιρ ,κ. Μπιλ Σάναν, καθώς επίσης και παράγοντες και αντιπρόσωποι των ελληνικών Κοινοτήτων Τάουνσβιλ, Μπρίσμπαν και Κάιρνς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας κ. Γιάννη Κοτζά, η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και βρίσκεται στο 133 της οδού Ερνεστ, είναι η έκτη που χτίστηκε στην Αυστραλία, η δεύτερη στην Πολιτεία της Κουινσλάνδης και η πρώτη εκτός μητροπολιτικής ζώνης. Το γεγονός μάλιστα ότι η ελληνική παρουσία χρονολογείται στην περιοχή από το 1920, δείχνει ότι οι σκαπανείς συμπατριώτες μας, φρόντισαν με την εγκατάστασή τους και για τις θρησκευτικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...