Την συνδρομή των Ελλήνων ανακριτών ζητούν οι Ιταλοί για τις υποθέσεις τρομοκρατίας

Συνεργασία με τους Έλληνες Ανακριτές που ερευνούν υποθέσεις τρομοκρατικών ομάδων επιθυμούν οι Ιταλοί συνάδελφοι τους, οι οποίοι ήδη μέσω των αρμόδιων υπουργείων έχουν ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις ελληνικές αρχές.Η Ιταλική Δικαιοσύνη έχει στραφεί προς την Ελλάδα μετά από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε έγινε βομβιστική ενέργεια στο αεροδρόμιο "Φιουμιτσίνο" για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση «FAI (Federazione Anarchica Informale) - Πυρήνας Λάμπρος Φούντας». Η ενέργεια είχε σημειωθεί σχεδόν ένα μήνα μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Δάφνη όπου έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ο Λάμπρος Φούντας.Οι Εφέτες Ανακριτές των ελληνικών φακέλων της τρομοκρατίας έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα θέματα για τα οποία ενδιαφέρονται οι Ιταλοί συνάδελφοι τους. Ο Εφέτης Ανακριτής κ. Κ. Μπαλτάς έχει συναντηθεί με τον Ανακριτή της γειτονικής χώρας στην Χάγη όπου οι δύο δικαστικοί αντάλλαξαν πληροφορίες για τα στοιχεία των ερευνών τους και για τα στοιχεία που ενδέχεται να αποκαλύψουν κοινή δράση προσώπων ή ομάδων.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ιταλία με τα πακέτα βόμβες, που όπως φαίνεται αποτελούν ενέργειες της FAI (Άτυπη Ομοσπονδία Αναρχικών) είναι πιθανό να επισπεύσουν τις διαδικασίες συνεργασίας των δύο πλευρών. Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες οι Ιταλικές Αρχές ζητούν από τους Εφέτες στοιχεία και για συγκεκριμένα πρόσωπα, Ιταλούς υπηκόους, που πιστεύουν ότι μπορεί να σχετίζονται με ελληνικές δικογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...