Δεν υπάρχει απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου της Ελλάδας, λέει η γερμανική κυβέρνηση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά μόνο το αίτημα για να εξεταστεί η παράταση. Ο Γερμανός υπουργός συμπλήρωσε ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν θα δεχτούν τα πάντα όσον αφορά την παροχή βοήθειας στις χώρες με προβλήματα χρέους της ευρωζώνης.
Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής Αφρικής-ΕΕ, στην Τρίπολη της Λιβύης, έκανε λόγο για «θετική απόφαση γύρω από τη δρομολόγηση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου», που «ουσιαστικά αίρει ένα σημαντικό βάρος της γρήγορης αποπληρωμής». «Έχουμε τις επαφές μας με πολλούς και πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια κοινά σημεία για τη μετεξέλιξη της κατάστασης», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου σχετικά με την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ότι το αίτημα για την παράταση της αποπληρωμής των δανείων θα διατυπωθεί «με προσεκτικό τρόπο στον κατάλληλο χρόνο και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος». Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ιρλανδία, άνοιξε και επίσημα η διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Όπως είχε πει πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, υπάρχει η δυνατότητα επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από έξι σε έντεκα χρόνια. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, τα δάνεια που λαμβάνει η χώρα από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης μπορούν να αποπληρωθούν έως το 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...