Ρωσικά μαχητικά "πέταξαν κοντά" στην περιοχή των ασκήσεων !

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της πραγματοποίησαν πτήση "κοντά" σε περιοχή όπου δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας διεξήγαγαν κοινά γυμνάσια, αλλά "δεν παραβίασαν" τους κανονισμούς όσον αφορά τον εναέριο χώρο, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, η εφημερίδα Sankei ανέφερε ότι Ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούσαν περιπολία εισήλθαν, αυτήν την εβδομάδα, στον εναέριο χώρο όπου αμερικανικές και ιαπωνικές δυνάμεις συμμετείχαν σε κοινά γυμνάσια προκαλώντας μερική αναστολή τους.
Ο Ιάπωνας υπουργός Γιοσίτο Σενγκόκου επιβεβαίωσε ότι τα Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στο συγκεκριμένο εναέριο χώρο την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σταλούν αεροσκάφη από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας για να τα αναχαιτίσουν, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Οι σχέσεις Ιαπωνίας-Ρωσίας επιδεινώθηκαν το Νοέμβριο όταν ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ επισκέφθηκε ένα από τα τέσσερα νησιά που διεκδικούν και οι δύο χώρες, προκαλώντας οργή στο Τόκιο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Σεΐτζι Μαεχάρα επιθεώρησε τα νησιά από αεροσκάφος το Σάββατο• η Σανκέι εκτίμησε ότι η Ρωσική ενέργεια μπορεί να σχετίζεται με αυτό.
ΠΗΓΗ:Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...