Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα «Λυπάμαι χάσατε»

Ποδοσφαιρικές θύμισες μεταξύ των ετών 1965-1985 ξύπνησαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Κώστα Μπλιάτκα με τίτλο «Λυπάμαι χάσατε». Στιγμές που σημάδεψαν ποδοσφαιριστές, γεγονότα που έμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, φωτογραφίες που γέννησαν ερωτηματικά και δημιούργησαν πολλαπλά σχόλια, αλλά και αφηγήσεις που εξυμνούν τον βασιλιά του ποδοσφαίρου σε όλο το μεγαλείο του είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία που συμπεριέλαβε στο βιβλίο του ο γνωστός δημοσιογράφος.
Στην παρουσίαση το παρών έδωσε ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούδας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΜΑΘ, Γιώργος Λυσαρίδης και ο φωτορεπόρτερ, Μιχάλης Παππούς. «Αυτό το βιβλίο φέρνει πιο κοντά όλους εμάς τους ρομαντικούς που αγαπούμε το ποδόσφαιρο και το υπηρετήσαμε για πολλά χρόνια. Μέσα από τις σελίδες του καταφέραμε να θυμηθούμε παλιές καλές στιγμές, όταν ακόμη τα πράγματα ήταν διαφορετικά από ότι είναι σήμερα. Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι οφείλουν να το διαβάσουν γιατί αξίζει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κούδας για να συμπληρώσει ο Γιώργος Λυσαρίδης.
«Διάβασα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το βιβλίο από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Περιγράφει με γλαφυρό τρόπο πολλά παιχνίδια, ενώ εντέχνως επέρχεται σύγκριση του παρελθόντος με το σήμερα. Γίνονται προσεκτικά σχόλια και είναι ευχάριστο βιβλίο, που χρησιμοποιεί την γλώσσα της μπάλας». Από την πλευρά του ο φωτορεπόρτερ, Μιχάλης Παππούς δήλωσε πως: «Ξεκίνησα την αθλητική φωτογραφία το 1965, παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες ασχολίες μας. Από την αρχή διαπίστωσα ότι ο αθλητισμός έχει μια δυναμική. Στην πρώτη μου δουλειά που ήταν ο αγώνας Άρης- ΠΑΟ πήρα θετικά σχόλια και αυτό αποτέλεσε κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθεια.
Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα να μιλάω μέσα από τις φωτογραφίες». Τέλος, ο συγγραφέας του βιβλίου, ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας ανέφερε: «Σήμερα το ποδόσφαιρο πήγε πολύ μακριά και από πίσω παίζονται μεγάλα συμφέροντα. Γύρω από αυτό στροβιλίζονται μεγάλα πάθη, σχέσεις, χρήμα. Η δυναμική του ποδοσφαίρου είναι μεγάλη και αυτό το αντιλαμβάνεται κάποιος περνώντας βράδυ έξω από ένα άδειο γήπεδο όπου χωρίς να υπάρχει κόσμος του ξυπνούν πρωτόγνωρα αισθήματα και περίεργες αισθήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...