"Είμαι αθώος", λέει ο ομογενής που κατηγορείται για εισαγωγή ναρκωτικών στο Μπαλί

Σε δικαστήριο του Μπαλί ξεκίνησε η δίκη του Ελληνοαυστραλού Μιχάλη Σακατίδη ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή ναρκωτικών στην Ινδονησία.
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Σακατίδη είναι βαρύτατες και αν βρεθεί ένοχος απειλείται ακόμα και με την θανατική ποινή.Ο Σακατίδης, ο οποίος είναι προπονητής του κίκμποξινγκ και εργαζόταν στην Μπανγκόγκ, κατηγορείται ότι μετέφερε 1,7 κιλά αμφεταμίνες μέσα στην αποσκευή του, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Ντενπάσαρ της Ινδονησίας από την Ταϊλάνδη.
Ο 43χρονος ομογενής, που κατάγεται από το Σίδνεϊ, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και δεν γνωρίζει τίποτα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στη βαλίτσα του.Όπως κατέθεσε, την τσάντα, μέσα στην οποία βρέθηκαν τα ναρκωτικά, την δανείστηκε από ένα Ινδό φίλο του στην Μπανγκόγκ, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.Ο δημόσιος κατήγορος απέρριψε την συγκεκριμένη γραμμή άμυνας."Τα ναρκωτικά βρέθηκαν πάνω σου" του είπε.
Ο δικηγόρος του ομογενή Έργουϊν Σίρεγκαρ δήλωσε ότι η αστυνομία θα πρέπει να επιδιώξει να βρει τον μυστήριο Ινδό γιατί κρίνεται η τύχη του Σακατίδη. "Είναι αθώος. Δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά" είπε.Ο ίδιος δικηγόρος είχε υπερασπιστεί και την Αυστραλή Σαπέλ Κόρμπι, που καταδικάστηκε για εισαγωγή μαριχουάνας και βρίσκεται ακόμα σε φυλακές του Μπαλί. Ο ισχυρισμός πως και η Κόρμπι "δεν γνώριζε τίποτα" δεν έπεισε το δικαστήριο.Η υπεράσπιση σκοπεύει να καλέσει και έναν ειδικό εγκληματολόγο από την Αυστραλία να καταθέσει πως ο Σακατίδης "δεν είναι έμπορος ναρκωτικών.
Το προφίλ του και όλη η ζωή του δεν ταιριάζουν με αυτό".Η δίκη θα συνεχιστεί στις αρχές του ερχόμενου μήνα. Ο Σακατίδης έχει προφυλακιστεί στην ίδια φυλακή όπου βρίσκεται η Κόρμπι και άλλοι εννέα Αυστραλοί που κατηγορούνται για εισαγωγή ηρωίνης στην Ινδονησία και κάποιοι απ' αυτούς, επίσης, απειλούνται με εκτέλεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...