Η δικαίωση άργησε τρία χρόνια


Έπρεπε να φτάσει σχεδόν το τέλος του 2010 για να λάβει τέλος η περιπέτεια του υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανού Γκουρμπάτση.Με προεδρικό διάταγμα που υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ανακαλείται η απόφαση της 23ης Απριλίου του 2007 με την οποία ο κ. Γκουρμπάτσης κρίθηκε ως «ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του».

Σύμφωνα με τον κ. Γκουρμπάτση η αποστρατεία του, επί υπουργίας Βύρωνα Πολύδωρα, αποφασίστηκε για να προωθηθούν άλλοι, πιο αρεστοί παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος πολιτικά ανήκε στο κόμμα του κ. Πολύδωρα.

Για να δικαιωθεί, βέβαια, ο αξιωματικός της Π.Υ. χρειάστηκε να προσφύγει αρχικά στην αρμόδια επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης, δηλαδή το όργανο του ΣτΕ, που είναι αρμόδιο για τον έλεγχο συμμόρφωσης της Διοίκησης. Και στις δύο περιπτώσεις δικαιώθηκε.

Έτσι το τελευταίο που εκκρεμεί είναι η δημοσίευση και εκτέλεση του σχετικού Π.Δ. από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...