Νέα πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και νέα οδηγία για τα ριάλιτι εξέδωσε χθες το ΕΣΡ !

Ειδικότερα, η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για υπέρβαση χρόνου διαφημίσεων στις 20/6/2010.
Τη συγκεκριμένη ημέρα η ανεξάρτητη αρχή διαπίστωσε ότι το κανάλι παραβίασε 5 φορές το όριο του χρόνου διαφημίσεων, φτάνοντας κάποια στιγμή και στα 20 λεπτά (έναντι των 12 λεπτών που επιτρέπει ο νόμος).
Επίσης, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον TV Χαλκιδική για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, αφού διαπιστώθηκε ότι στο πρόγραμμά του γινόταν έμμεση προβολή επιχείρησης τροφίμων. Με 3.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ραδιοσταθμός Ράδιο Μαρκόνι νομού Θεσσαλονίκης για μη τήρηση ευπρέπειας γλώσσας.
Εξάλλου το ΕΣΡ χθες εξέδωσε οδηγία με αφορμή όσα διαπίστωσε ότι συμβαίνουν πρόσφατα στα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια. Αξίζει να επισημανθεί ότι στην οδηγία η ανεξάρτητη αρχή περιλαμβάνει και τα πάσης φύσεως ψυχαγωγικά ή διαγωνιστικά παιχνίδια, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την προστασία της, να μην προκαλούν την ταπείνωση των συμμετεχόντων ή την υποβάθμισή τους, να σέβονται την τιμή και την υπόληψή τους, να μη χρησιμοποιούνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ο κάθε συμμετέχων στα παιχνίδια έχει.

ΠΗΓΗ:Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...