Μαζικές αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς ιατρούς


Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς θα πρέπει από τον νέο χρόνο να τεθεί πλαφόν 9% στις πρόσθετες εφημερίες τους. Μάλιστα, έχουν ήδη αποφασίσει να μην εγγράφουν στο εξής καμία πρόσθετη εφημερία. Το Υπουργείο Υγείας, από την πλευρά του, επισημαίνει ότι το 9% τέθηκε αιφνιδιαστικά από το Υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προτίθεται να βρει λύση και να πληρωθούν στο ακέραιο οι εφημερίες που εκτελέστηκαν, καθώς και εκείνες που θα γίνονται στο μέλλον.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ακόμη τον κίνδυνο που ενέχει η ένταξη των δόμων υγείας του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, καθώς μπορεί να υποβαθμίσει δραματικά την ποιότητα υπηρεσιών υγείας. Ανησυχία υπάρχει και για τις 2.000 θέσεις γιατρών, μετά την επιβολή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις και στην υγεία, από την τρόικα.

Ο κ. Λοβέρδος, πάντως, έχει δεσμευθεί ότι κάθε θέση που προκηρύχθηκε ή θα προκηρυχθεί μέχρι τις 31/12/10 δεν εμπίπτει στον κανόνα 1/5. Με αυτό το δεδομένο, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, κριθεί ή βρίσκονται στο Υπουργείο Υγείας για διορισμό δεν κινδυνεύουν να χαθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...