«Ανάσα ζωής» περιμένουν να πάρουν, για περισσότερα από 7 χρόνια, 4.500 χρήστες ναρκωτικών στην Αθήνα και άλλοι 900 στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες για προγράμματα απεξάρτησης με υποκατάστατα του ΟΚΑΝΑ.
«Μην ξεχνάμε ότι σε περιόδους κρίσης, οι πρώτοι που πλήττονται είναι όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (Ε.Κ.Κ.Ε.Ε.) Θεσσαλονίκης, Ελένη Χριστιά, με αφορμή την έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας του ΟΚΑΝΑ που διοργανώνεται στην αποθήκη Δ’ στο λιμάνι.
Σύμφωνα με τον Κώστα Γαζγαλίδη, συντονιστή των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στη Βόρεια Ελλάδα, οι υποδομές απεξάρτησης συναντούν προβλήματα σ' αυτή τη δύσκολη, οικονομικά, συγκυρία, λόγω περιστολής δαπανών και αύξησης του αριθμού των ατόμων που προσέρχονται στις δομές για βοήθεια.
«Στόχος μας είναι η δημιουργία άλλων 17 μονάδων σε ολόκληρη την Ελλάδα, με προτεραιότητα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δομές απεξάρτησης, όπως η δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος» εξήγησε ο κ. Γαζγαλίδης.
Στην έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου, παρουσιάζονται και πωλούνται έργα χρηστών, κοσμήματα, φωτογραφίες και χειροποίητα διακοσμητικά.
«Στο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης που λειτουργεί στην οδό Μοναστηρίου 4, προωθούμε τη δημιουργική απασχόληση, προκειμένου να βοηθήσουμε στην επανακοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από την εργασία, σε προστατευμένα όμως παραγωγικά εργαστήρια» αναφέρει η κα Χριστιά, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει το έργο του Κέντρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου