Folli Follie: Υποχώρησαν τα κέρδη στο εννεάμηνο

Μειωμένα κέρδη λόγω των έκτακτων χρηματοοικονομικών εξόδων αλλά και της έκτακτης εισφοράς, παρουσίασε στο εννεάμηνο ο όμιλος Folli Follie.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 737,6 εκατ. ευρώ, έναντι 731,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,8%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν αυξημένα κατά 4,7% και ανήλθαν στα 168,7 εκατ. ευρώ από 161,2 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.
Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 113,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με 129,2 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο του 2009 (-12,5%), με την πτώση να αποδίδεται τόσο στα έκτακτα χρηματοοικονομικά έξοδα όσο και στην έκτακτη εισφορά αξίας 6,2 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 64,0 εκατ. ευρώ, από 84,0 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2009 (-23,8%), επίσης επηρεασμένα από τα έκτακτα χρηματοοικονομικά έξοδα και την έκτακτη εισφορά.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε συγκρίσιμη μορφή εξαιρουμένης της έκτακτης εισφοράς των 6,2 εκατ. ευρώ (που καταβλήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2010) και εξαιρώντας έσοδα και έξοδα από προϊόντα συναλλάγματος στο εννεάμηνο του 2009 και εννεάμηνο του 2010, τα Κέρδη Προ Φόρων θα είχαν φθάσει τα 120,7 εκατ. ευρώ αντί για τα 113,1 εκατ. και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και μειοψηφίας θα έφθαναν τα 75,8 εκατ. ευρώ αντί για τα δηλωμένα 63,9 εκατ. ευρώΟ Αντιπρόεδρος της Folli Follie και Πρόεδρος των Ελληνικών Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) και της Elmec Sport, κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, δήλωσε σχετικά:«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του Ομίλου δεδομένης της δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουμε σε τοπικό επίπεδο.
Παρόλα αυτά σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον οι ευκαιρίες μας επέτρεψαν να ενδυναμώσουμε την παρουσία μας - μόνο στο τρίτο τρίμηνο επενδύσαμε σε 15 νέα σημεία πώλησης, ενώ ταυτόχρονα προσελκύσαμε νέες παγκόσμιες μάρκες με νέες συμφωνίες διανομής. Θα παραμείνουμε σε εγρήγορση και θα επικεντρωθούμε στην αναδιάρθρωση του Ομίλου, ολοκληρώνοντας στις επόμενες εβδομάδες τη συγχώνευση των τριών εισηγμένων εταιριών. Παράλληλα, θα μείνουμε αφοσιωμένοι στους στρατηγικούς στόχους που έχουμε θέσει για τις μάρκες μας, διατηρώντας αυστηρή οικονομική διαχείριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...