Έρχονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις



Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή 40% με τον οποίο επιβαρύνονται τα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά και τη σταδιακή αποκλιμάκωση του συντελεστή φορολόγησης των μη διανεμόμενων κερδών από το 24% στο 20% εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προσανατολίζεται σε διορθωτικές κινήσεις που αφορούν στη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τους ξένους επενδυτές. Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να επανεξετάζει τη φορολόγηση θυγατρικών που ελέγχονται κατά 100% από τις μητρικές τους.

Η επιβολή φόρου 40% στα διανεμόμενα κέρδη έχει χαρακτηρισθεί από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου ως αντικίνητρο για τη συνέχιση της πραγματοποίησης επενδύσεων στην Ελλάδα και έχει αρχίσει να πυροδοτεί κύμα αποχωρήσεων μεγάλων πολυεθνικών ομίλων από τη χώρα. Ο λόγος είναι ότι η φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών με τον πολύ υψηλό συντελεστή του 40% σε συνδυασμό με την επιβολή αλλεπάλληλων εκτάκτων εισφορών στα κέρδη των επιχειρήσεων δημιουργούν συνθήκες που δεν καθιστούν ελκυστική την επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα.

Ειδικά δε στις περιπτώσεις θυγατρικών εταιρειών που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα από μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους, φορολογούνται με 40% όχι μόνο τα κέρδη που πρόκειται να διανεμηθούν σε μετόχους που είναι φυσικά πρόσωπα αλλά ακόμη κι αυτά που προορίζονται για τις μητρικές εταιρείες οι οποίες κατέχουν έως και το 100% των μετοχικών κεφαλαίων των εν λόγω θυγατρικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ίδιοι οι πολυεθνικοί όμιλοι να θεωρούν ότι χάνουν σημαντικό μέρος των μεριδίων από τα κέρδη που πραγματοποιούν οι θυγατρικές τους

πηγή: Έρχονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις

======================

Σχόλιο: Στα τάρταρα ο μικρομεσαίος χωρίς φωνή και μέσα πίεσης καταστρέφεται. Στον αντίποδα ο πολυεθνικός αρνείται ακόμη και την προσπάθεια. Παρουσιάζει λίγα κέρδη και τα θέλει φορολογημένα με τους δικούς του όρους. Τσινά πιέζει και τρώει και υπουργούς άμα του τα σκοτίσετε. Όλος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι για τις ελάχιστες πολυεθνικές που υπάρχουν στην χώρα μας και έχουν παραγωγικη δραστηριότητα.

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν φταίνε οι πολυεθνικές έτσι. Οι άνθρωποι το συμφέρον του κοιτάνε σε μια ελεύθερη αγορά. Η κριτική είναι πολιτική και αφορά το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Η φωτογραφία τυχαία.

Ο τέταρτος δρόμος του ΓΑΠ μοιάζει με μια ευγενική χορηγία…
http://papaioannou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...