Οι πολίτες κυριολεκτικά νιώθουν φόβο και ανασφάλεια καθώς οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Σε πρώτη φάση θα ριχτούν στην «μάχη» περισσότεροι από διακόσιοι αστυνομικοί σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας , της Θεσσαλονίκης ,αλλά και άλλων πόλεων, ώστε να μπει «φρένο» σε τέτοια φαινόμενα.
Πάντως, η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε ήδη τον νέο αντιεγκληματικό νόμο και μέτρα καταπολέμησης της παραβατικότητας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καλύτερη εκπαίδευση, επιστροφή αστυνομικών σε «μάχιμες» θέσεις και ηλεκτρονική χαρτογράφηση του εγκλήματος .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου