Η διάβαση έγινε πισίνα!




Αδιάβατη έγινε η υπόγεια... διάβαση του Ο.Σ.Ε. στο Πλατύ Ημαθίας χθες μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις το τελευταίο 24ώρο. Η διάβαση έγινε πισίνα με αποτέλεσμα ένα Ι.Χ. να ακινητοποιηθεί, χωρίς ευτυχώς ο δημότης που επιχείρησε να περάσει να κινδυνεύσει.

Ο δήμαρχος Πλατέος ζήτησε την άμεση επέμβαση της Π.Υ. Αλεξάνδρειας για την απάντληση του νερού που είχε ξεπεράσει το ένα μέτρο. Κατέφθασε αμέσως στο σημείο συνεργείο άντλησης, με δύναμη τεσσάρων ανδρών και τον διοικητή της Π.Υ. Αλεξάνδρειας, κ. Ιωάννη Αμανατίδη, για να επιληφθεί του προβλήματος.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πλατέος ενημέρωσε τον γενικό διευθυντή υποδομών του Ο.Σ.Ε., κ. Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος έστειλε τεχνικούς του Ο.Σ.Ε., που διαπίστωσαν ότι είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι τρεις αντλίες «γιατί ήταν κομμένα τα καλώδια».

Ο κ. Τερεζάκης ανέφερε στον δήμαρχο ότι ο Ο.Σ.Ε. προτίθεται να υποβάλει μήνυση κατ' αγνώστων για δολιοφθορά και τον διαβεβαίωσε ότι θα μεριμνήσει για να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία των αντλιών.

Το έργο της υπόγειας διάβασης κατασκευάστηκε με ευθύνη της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. από την εταιρεία «Έδραση - Χ. Ψαλλίδας Α.Τ.Ε.» και αποδόθηκε στην κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2009, χωρίς να έχει παραληφθεί επισήμως από τον δήμο.
Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, με έγγραφα και ομόφωνες αποφάσεις που επανειλημμένως εστάλησαν προς τους διοικούντες του Ο.Σ.Ε., επεσήμαναν ορισμένες ατέλειες του έργου καθώς και την ανάγκη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών, προκειμένου η υπόγεια διάβαση να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας.

Στα αιτήματα του δήμου προς τον Ο.Σ.Ε. περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση ενός δίδυμου αντλιοστασίου, φυλασσόμενου εντός οικίσκου που προτάθηκε να κατασκευαστεί πλησίον της υπόγειας διάβασης, με σκοπό να τίθεται αυτόματα σε λειτουργία σε περιπτώσεις βροχοπτώσεων όπως η σημερινή. Όμως, παρόλο που ο Ο.Σ.Ε. έχει εγκεκριμένη πίστωση, η εκτέλεση του έργου καθυστερεί λόγω απουσίας διοίκησης στον Ο.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...