Μπενφίκα-ΑΕΚ 2-1


Η ΑΕΚ έχασε με 2-1 από την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ και αποχαιρέτησε με ήττα το Europa League. Οι Πορτογάλοι με τον Ντι Μαρία να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο και με ένα γκολ ποίημα πήραν τη νίκη και μαζί τη ρεβάνς για την ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ. Για την ΑΕΚ που...



...είχε ευκαιρίες για το 2-2 στα τελευταία λεπτά σκόραρε ο Μπλάνκο στο 84ο λεπτό.

Πέναλτι με το... καλησπέρα

Η αναμέτρηση στο «Ντα Λουζ» ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και αυτό φάνηκε πριν ακόμα ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης. Οι Πορτογάλοι δεν πήγαν στον γήπεδο να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ο Ζεσούς παρέταξε τα… δεύτερα και η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων έπρεπε να παίξει για την ιστορία της αυτά τα 90 λεπτά.

Ρυθμός δεν υπήρχε στο παιχνίδι, με τις μονομαχίες των ποδοσφαιριστών να θυμίζουν φιλικό καλοκαιριού και την ΑΕΚ να δείχνει ικανή να σταθεί σε μία έδρα που συνήθως βρέχει γκολ για τους αντιπάλους της Μπενφίκα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν πολύ νωρίς το σκορ όταν ο Ρόκι έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον Αραούχο για το μαρκάρισμα στον Νούνο Γκόμεζ μέσα στην περιοχή. Ο Μενέζες εκτέλεσε στο 14’την εσχάτη των ποινών αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σάχα και η ΑΕΚ γλίτωσε από το γρήγορο 1-0.

Η ευκαιρία της ΑΕΚ και του Μπλάνκο

Οι κιτρινόμαυροι όσε πέρναγε η ώρα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μετά το πρώτο τέταρτο πήραν πρωτοβουλίες. Ο Σκόκο έλειπε πολύ από την 11άδα αλλά ο Καφές που είχε αναλάβει να καλύψει το κενό του προσπάθησε να βγάλει την μπάλα μπροστά. Ο έλληνας μέσος είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 18ο λεπτό αλλά την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους την έχασε ο Μπλάνκο στο 28’.

Ο Χέρσι με πολύ όμορφη κάθετη πάσα βρήκε τον Αργεντινό μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του Ζορό από θέση μέσα δεξιά απέκρουσε ο Σέζαρ σε κόρνερ. Όλα έδειχνα πως το ημίχρονο θα τελειώσει 0-0 αλλά ο Ντι Μαρία είχε διαφορετική άποψη.

Προσωπικό σόου από Ντι Μαρία

Το… πουλέν του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην Εθνική Αργεντινής με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 45’ έστειλε την μπάλα στην εστία του Σάχα ο οποίος είδε την μπάλα να σκάει μπροστά του και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπάγεβιτς πραγματοποίησε δύο αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι τον Γιάχιτς στη θέση του Μαϊστόροβιτς και τον Ενσαλίβα αντί του Μάκου. Την ίδια ώρα αλλαγές έκανε και ο Ζεσούς αλλά το παιχνίδι στο Ντα Λουζ είχε χώρο για έναν πρωταγωνιστή.

Ο Ντι Μαρία, ο οποίος ήταν ο μοναδικός βασικός και αναντικατάστατος των αετών, βρέθηκε πολύ κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα αλλά το δοκάρι του στέρησε το γκολ στο 54ο λεπτό. Ο Αργεντινός μπήκε με ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή αλλά στην προσπάθειά του να κρεμάσει τον Σάχα η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Αργεντινός μάγος στο 54' το πέτυχε στο 73ο λεπτό και μάλιστα με ακόμα εντυπωσιακότερο τρόπο. Αφού πρώτα με μία μόνο ντρίμπλα άδειασε τον Γεωργέα περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια έκανε με πλασέ αλά Ριβάλντο (για τους παλιούς αλά Μαραντόνα) το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη της Μπενφίκα.

Οι χαμένες ευκαιρίες και ο σκόρερ Μπλάνκο

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ στο Ντα Λουζ αλλά η προσπάθεια του Χέρσι τρία λεπτά μετά το τέρμα του Ντι Μαρία σταμάτησε στο δοκάρι του Σέζαρ. Άτυχος ήταν και ο Καφές στο 82ο λεπτό όταν βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ αλλά πλάσαρε άουτ.

Ότι δεν πέτυχαν ο Χέρσι με τον Καφέ το πέτυχε ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο 84' με το δεύτερο τέρμα στην διοργάνωση. Ο Ζορό πήρε την μπάλα από τον Γεωργέα και με δυνατό σουτ από την καρδιά της Πορτογαλικής άμυνας έκανε το 2-1.

Στα λεπτά που απέμειναν οι κιτρινόμαυροι πίεσαν την Πορτογαλική άμυνα αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το 2-2 αν και είχαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες με κυριότερες αυτές του Ενσαλίβα στο 85' και του Αραούχο στο 90'.

Οι συνθέσεις:

(Ζεσούς): Σέζαρ, Φιλίπε, Βίτορ, Μιράντα, Σάφερ, Μενέζες, Μάρτινς, Κοεντράο, Ντι Μαρία, Γκόμες, Ουέλντον.

(Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντζογλου, Καφές, Χέρσι, Μαντούκα, Μπλάνκο

http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...