Στο... χέρι της ΑΕΚ η πρόκριση

Bookmark and Share

«Γλυκιά» ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από τη Vaslui στη Ρουμανία, για τα play off του Europa League. Αποτέλεσμα που της δίνει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, καθώς ο επαναληπτικός θα γίνει σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. H ομάδα του Dusan Bajevic βρέθηκε στο 29’ πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Wesley, ωστόσο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 69’ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Εννέα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι κέρδισαν και αυτοί πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ και πάλι ο Wesley, γράφοντας το τελικό 2-1. Η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν στροφές, καταφέρνοντας να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση δημιουργήθηκε στο 11’ από την Vaslui, με τον Willian Gerlem, ο οποίος όμως «νικήθηκε» σε τετ α τετ από τον Saja, που έπεσε στα πόδια του και αποσόβησε το 1-0. Στη συνέχεια όμως η ΑΕΚ «αναθάρρησε», βγήκε μπροστά και έχασε πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 20’ ο Rafik Djebbour, μετά από εξαιρετικό τακουνάκι του Manduca μπήκε μέσα στην περιοχή, ωστόσο το πλασέ του δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0. Εννέα λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, με τον Wesley, ο οποίος εκμεταλλευόμενος ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα άφησε στα… αποδυτήρια το αγωνιστικό της πρόσωπο των πρώτων 45 λεπτών, πήρε τα «ηνία» του αγώνα και πίεσε για την ισοφάριση. Και επειδή «ο επιμένων νικά» η Ένωση στο 69’ κατάφερε με τον Blanco να κάνει το 1-1 από το σημείο του πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει δύο λεπτά νωρίτερα ο Djebbour. Η ομάδα του Bajevic στη συνέχεια πίεσε για την επίτευξη ενός ακόμη γκολ, προκειμένου να φτάσει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Εντούτοις αντί να πετύχει το γκολ η Ένωση, το δέχτηκε από τα έντεκα βήματα στο 81’, μετά από ανατροπή του Majstorovic, σε παίκτη της Vaslui. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Wesley , ο οποίος νίκησε τον Saja, και έκανε το 2-1. Στα εναπομείναντα λεπτά η Ένωση προσπάθησε να κάνει το 2-2, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Συνεπώς χρειάζεται πλέον μία «καθαρή» νίκη στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ για να πάρει στα χέρια της το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κίτρινες κάρτες: Γεωργέας, Majstorovic - Akakpo Vaslui: Haisan, Genchev, Gerlem, Akakpo, Akakpo, Balace, M. Temwanjera (90' L. Temwanjera), Ljubinkovic, Pavlović (75' Gangioveanu), Farkaš, Weesley. ΑΕΚ: Saja, Geraldo, Γεωργέας, Majstorovic, Κουτρομάνος, Nsaliwa, Manduca, Μάκος, Leonardo (93'Γκέντζογλου), Djebbour, Blanco.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...