Περιορισμένη η ανάκαμψη για το ευρώ

Περιορισμένη ανάκαμψη εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2796 δολάρια από το επίπεδο των 1,2738 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2808 δολάρια.

Όπως αναφέρει η express,η ενίσχυση του ευρώ συνδέεται στο κλίμα αισιοδοξίας που κυριάρχησε σήμερα στις αγορές για την ανάληψη νέων πολιτικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ. Η άνοδος του ευρώ αποδίδεται ακόμη σε βραχυχρόνιες, επενδυτικές κινήσεις καθώς αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να κλείσουν ανοικτές θέσεις που είχαν δημιουργήσει «στοιχηματίζοντας» σε μία μεγάλη διόρθωση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων δεν καταγράφηκαν συναλλαγές στο ΗΔΑΤ. Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 27,16% από 27,38% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 27,03% από 27.38% χθες, έναντι 1,87% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,87% από 1,88% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,72%, στο εξάμηνο στο 1,54% από 1,55%, στο τρίμηνο υποχώρησε στο 1,26% από 1,27%, ενώ ο μήνας υποχώρησε περαιτέρω στο 0,89% από 0,91% χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...