Άγγιξαν τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης

http://www.crimesonair.blogspot.com
Δυο πρόσωπα φωτιά έχει ήδη στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ο 22χρονος Ε.Α που ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση ΠΥΡΗΝΕΣ της ΦΩΤΙΑΣ θεωρείται ο "πρωτοβομβιστής" και παλαιότερα κατηγορήθηκε για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε αστικό λεωφορείο. Ο συνεργός του Γ.Τ είναι μεγαλύτερος και θεωρείται αντιεξουσιαστήςπρώτηςγραμμής. Η αντίστροφη μέτρηση για τους δυο βομβιστές ξεκίνησε μετά τις 11.40 στο Παγκράτι, όταν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι δράστες ηλικίας 22 και 24 χρονών, εντοπίστηκαν έχοντας στη κατοχή τους ένα δέμα με δύο (2) αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις (3) γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο (2) γεμιστήρες. Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες έφερε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Η σύλληψή τους, έγινε στην οδό Ριζάρη στο πλαίσιο ευρείας κινητοποίησης αστυνομικών δυνάμεων, ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια γυναίκας υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, στην οδό Αστυδάμαντος 71. Ο εντοπισμός τους έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου που παρέδωσε το δέμα στην εταιρεία ταχυμεταφορών. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα. Επίσης, στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών και με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε στην κατοχή τους, εντοπίσθηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα. Ο μηχανισμός αυτός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας. Οι δύο (2) εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, και εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...