Σαμαράς: "Ζητάμε αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση"

Το εκλογικό σώμα έδωσε μήνυμα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος, που ασχολήθηκε με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και πρόσθεσε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά.

 Η ΝΔ έχει σταθεροποιήσει τη θέση της και είναι σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο κόμμα, έχει αυξηθεί η συσπείρωσή της πολύ περισσότερο και πολύ συντομότερα, από ό,τι πίστευαν σχεδόν όλοι, κερδίζει συνεχώς δυνάμεις, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
 "Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη, αυτή μας έδωσε την δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε δε από τις εξελίξεις και σε αυτήν επιμένουμε. Ζητάμε αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση, με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία", ανέφερε ο κ.Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θεωρεί χρήσιμες και στηρίζει τις όποιες διαρθρωτικές αλλαγές.   Εξήγησε ότι "είμαστε υπέρ της δημοσιονομικής εξυγίανσης, είμαστε υπέρ της μείωσης και του εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα, αλλά δεν μπορούμε να την επιτύχουμε με μαζικές απολύσεις, που δεν τις αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία, και επιπλέον αποδίδουν ελάχιστα".
Αναφερόμενος στα συμπεράσματα των εκλογών, ο Α. Σαμαράς επισήμανε "ότι επιτύγχαμε πολλά, πολύ σύντομα, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, ενώ δεν κινητοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις το μέγιστο των δυνάμεών μας και έχουμε ακόμη σημαντικές οργανωτικές ελλείψεις που πρέπει να καλύψουμε".
  Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "το κόμμα των εκβιασμών και των ψεμμάτων, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με τον χειρότερο εαυτό του, με το χειρότερο παρελθόν του, με τα απίστευτα λάθη του, με τις βαριές αμαρτίες του".

    Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες.
   Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι "έρχονται αυξήσεις στα τρόφιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, έρχονται μειώσεις στα δημόσια έργα, ενώ θα κοπούν ακόμη και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων".
 Σημείωσε δε ότι "η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους στόχους της και προέβλεψε ότι η επιμονή στην ίδια πολιτική θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο".

 Κάνοντας αποτίμηση των εκλογών ο κ.Σαμαράς επισήμανε ότι:

 Η ΝΔ πέτυχε να βάλει την πολιτική ατζέντα, επιμένοντας μέχρι τέλος στον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης, ενώ η κυβέρνηση μετακινήθηκε πλήρως, προτάσσοντας τον εκβιασμό των βουλευτικών εκλογών και στη συνέχεια τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του δεύτερου γύρου.

    - Στο δεύτερο γύρο επιβεβαιώθηκε η πλήρης επιστροφή της ΝΔ στο προσκήνιο, σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ.Σαμαράς και επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι η ΝΔ κέρδισε πέντε από τις 13 περιφέρειες, έχασε άλλες τρεις για μικρή ή ελάχιστη διαφορά, αλλά το πέτυχε με τις δικές της δυνάμεις.
Αναφέρθηκε και στις απώλειες, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις των δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
 Από την άλλη, όμως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχασε κι εκείνο τα μεγάλα δικά του προπύργια, στο δήμο Πειραιά και στην Πάτρα.
 Ειδική αναφορά έκανε στην αποχή την οποία χαρακτήρισε πρωτόγνωρη και σημείωσε ότι εκφράζει την αποστροφή μιας μερίδας πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς και αυτό αφορά όλους. Υποστήριξε, όμως, ότι από τη δεξαμενή της αποχής είναι ευκολότερο να κερδίσει η ΝΔ παρά το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να αποβάλλει τον ξύλινο λόγο και να ξεπεράσει τις αμαρτίες της, τα τζάκια, τις βαρωνίες, τα στρογγυλεμένα λόγια.
 Αλλο στοιχείο της αποτίμησης την οποία έκανε ο Α.Σαμαρά είναι "η αναγέννηση της ΝΔ που πιστοποιείται με πολλούς τρόπους, είτε σε σύγκριση με την επίδοση του κόμματος στις εκλογές του 2009, είτε σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις των δύο τελευταίων μηνών, είτε και σε σύγκριση με παλαιότερες επιδόσεις της ΝΔ σε αυτοδιοικητικές εκλογές".
  Ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έδιναν στη ΝΔ πάνω από 21%, αλλά στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών συγκέντρωσε το 32%. Η ΝΔ έχει σχεδόν εκμηδενίσει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα και επιπλέον τέτοιου εύρους ανάκαμψη σε τόσο λίγο χρόνο δεν έχει ξαναγίνει, είπε.
 Μίλησε για την υποψηφιότητα του κ. Κικίλια, λέγοντας ότι σε μια ευρύτερη περιφέρεια στην οποία παραδοσιακά υστερεί η ΝΔ κι ενώ οι δημοσκοπήσεις αρχικά τον εμφάνιζαν τρίτο, πέτυχε την πρώτη Κυριακή να έρθει δεύτερος, με μικρή διαφορά και στη δεύτερη Κυριακή να φτάσει στο 48%. Παίρνοντας, έτσι, την καλύτερη επίδοση που είχε το κόμμα ποτέ στην ευρύτερη περιοχή, μετά την υποψηφιότητα Κατριβάνου το 1998.
 Το στοίχημα της ανανέωσης αρχίζει να κερδίζεται, ανέφερε ο κ.Σαμαράς.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...