Βρέθηκε η μαθηματική φόρμουλα του ελκυστικού... σώματος;

Ζήτημα αντικειμενικών κριτηρίων είναι πλέον το πόσο ελκυστική είναι μια γυναίκα, σύμφωνα με νεοζηλανδό επιστήμονα ο οποίος υποστηρίζει ότι βρήκε τη μαγική μαθηματική φόρμουλα του ελκυστικού σώματος.
 
Πιο συγκεκριμένα, η ελκυστικότητα μιας γυναίκας προκύπτει από την περιφέρεια της μέσης σε σχέση με τους γοφούς. Από την αναλογία ανάμεσα στα δυο μεγέθη ορίζεται ο βαθμός της ελκυστικότητας, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ανθρωπολόγο Μπάρναμπι Ντίξον.
 
Ο νεοζηλανδός επιστήμονας έφτασε στη... μαγική φόρμουλα παρουσιάζοντας σε μια ομάδα εθελοντών διάφορες εικόνες γυναικών, των οποίων το μπούστο, η μέση και οι γοφοί είχαν αλλοιωθεί ψηφιακά σε διάφορα μεγέθη. Με τη βοήθεια υπέρυθρων ακτίνων, ο δρ Ντίξον κατέγραφε την έκφραση των προσώπων των εθελοντών την ώρα που κοιτούσαν τις φωτογραφίες.
 
Οι πιο θερμές αντιδράσεις των εθελοντών σημειώθηκαν όταν η αναλογία μέσης- γοφών ήταν 0,7, δηλαδή όταν η μέση είναι το 70% της περιφέρειας των γοφών. Την ίδια αναλογία, εξάλλου, είχε και η Μέριλιν Μονρόε, μια από τις πιο σέξι γυναίκες όλων των εποχών.
 
Την ίδια αναλογία εμφανίζει και η Κέιτ Μος, παρά το γεγονός ότι οι καμπύλες δεν είναι εμφανείς στο σώμα του διάσημου μοντέλου, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail». Ανάλογες μελέτες έχουν δείξει ότι ίδια γούστα με τους Νεοζηλανδούς έχουν οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Καμερουνέζοι και οι Κινέζοι.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=39998&catid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...