Ενισχύεται η πολιτική λιτότητας στη Γαλλία

Δέσμη νέων οικονομικών μέτρων, προϋπολογισμού 10 δισ. ευρώ, εξήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με στόχο την περαιτέρω μείωση του γαλλικού δημόσιου ελλείμματος.

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος έκανε γνωστό ότι αναθεωρείται προς τα κάτω ο προβλεπόμενος ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας για το έτος 2011, από 2,5% στο 2%.

Ο Γάλλος πρόεδρος συσκέφθηκε με οικονομικούς του συνεργάτες στη θερινή προεδρική κατοικία του, στα παράλια της Μεσογείου.

Στο τέλος της σύσκεψης ανακοινώθηκε ότι θα καταργηθούν κοινωνικά επιδόματα, φοροαπαλλαγές, συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ στη διάρκεια του φθινόπωρου, κάτι που αφορά και στις επιχειρήσεις, αλλά και στα γαλλικά νοικοκυριά.

Η Γαλλία θα κλείσει το έτος με δημόσιο έλλειμμα 8% του ΑΕΠ της, ενώ ο στόχος για όλο το 2011 είναι η περαιτέρω μείωση στο 6%, ώστε το 2013 στο τέλος το έλλειμμα να είναι «σύννομο», 3% του ΑΕΠ.

Σημειωτέον, η γαλλική οικονομία ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των ειδικών αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους με ρυθμό +0,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...